Dagens Nyheter

22 mars 2014

Nyhetsflödet söndag den 23 mars

Livmodern en farlig plats för alla barn
- Pelle Poluha i Sändaren - "Joel Halldorf pekar i sin ledare insiktsfullt på vår kulturs kluvna inställning till människor med Downs syndrom; vi älskar dem på tv samtidigt som vi också aborterar dem. Halldorf spårar denna inställning till vår kulturs starka betoning av föräldraskapet som individens ansvar. Den lagstiftning som har gett vårt land fria aborter lägger tydligt ansvaret hos kvinnan: orkar du inte ta hand om barnet så abortera det!
Lagen om fria aborter är inte bara ett problem för barn med Downs syndrom utan den gör livmodern till en farlig plats för alla barn. En av fyra graviditeter avslutas med en abort
."

Hemmets Vän tror på församlingen
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "I Hemmets Vän tror vi gott om den kristna församlingen. Vi tror på Guds löften och framtid och vi vill genom våra avvägningar och artikelval visa på kristen tros möjligheter. Därför skulle vi aldrig, som Uppsala Nya Tidning och tidningen Dagen i veckan, ge spaltutrymme åt islamologen och docenten Christer Hedin när han i en lång artikel menar att frikyrkligheten är på utdöende och vidare beskriver hur allt i västerlandet kommer att gå under – utom Katolska kyrkan. Som av en händelse hävdar Hedin förstås att Livets Ords-pastorn Ulf Ekmans förestående konvertering till Katolska kyrkan är ett tecken i tiden."

Del 2 - Olika syn på traditionen
- Mikael Karlendal i Världen idag - "Enligt den katolska kyrkosynen är kyrkan en synlig institution grundad av Jesus Kristus på klippan Petrus. Katolikerna betonar att kyrkan är en synlig verklighet liksom alla andra kroppar är det. Kyrkan är alltså inte bara en osynlig andlig storhet som kan ta sig vilket uttryck som helst, allt efter tycke och smak hos de troende, utan en konkret synlig institution med ett lika konkret och synligt ledarskap som Jesus själv instiftat – med påve och biskopar."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar