Dagens Nyheter

28 mars 2014

Nyhetsflödet fredag den 28 mars

Vem skapar problem och splittring?
- Jonas Nordén i Efterkristus - "Ponera att det är tio fotbollslag som gemensamt valt att bilda en serie och spela mot varandra. Man delar intresset för sporten, man delar regeluppfattning och man delar i övrigt grunderna för vad det hela går ut på. Om då plötsligt ett av lagen bestämmer sig för att börja spela handboll mot de andra lagen i denna serie – vad tror du kommer hända?
Nästan alltid i den ”kristna världen” verkar det som att mest kritik riktas mot den eller de som reagerar mot någon förändring eller mot något nytt som antas av den kyrka man tillhör. Man blir kallad bakåtsträvare och fundamentalist och konservativ och avfärdas som allmänt negativ och som problemmakare. Detta har sagts vid ett flertal tillfällen om EFS som inomkyrklig rörelse, då olika företrädare för vår rörelse har reagerat på saker som händer och sägs inom Svenska kyrkan. Men om vi funderar en stund till kring det hela, så måste vi ställa oss frågan – vem är det egentligen som ställer till problemen? Är det de som vill stå kvar på kyrkans bekännelsegrund, eller är det de som vill ändra teologisk inriktning och praxis?
"

 Behöver vi en ny teologisk högskola?
- Tommy Dahlmans blogg - "Nu, när den inre sekulariseringen av kyrkans tro, liv och lära avancerar mer än tidigare är det vårt stora ansvar att sluta leden, omarbeta och samla teamen. När oron finns att vår teologi håller på att tunnas ut, sekulariseras och riskerar att bli integritetslös behöver vi stärka tilltron genom att se över behovet av en tydligare teologisk högskola för svensk frikyrka. Jag hoppas Pingströrelsen blir en del av en sådan."

”Gärna samvetsfrihet och moralisk övertygelse, bara det hålls privat”
- Bengts Blogg - "Direkt stötande är det när Thomas Flodin, ordförande i Läkarförbundets etik- och ansvarsråd, i en intervju i Läkartidningen inte tar Ellinor Grimmark på allvar utan misstänkliggör hennes motiv. Han talar om att ‘hävda sin egen åsikt gentemot patienterna’ och antyder att hon, i maskopi med ‘abortmotståndarna’, är ute efter att underminera den svenska abortlagstiftningen."

Mannsambandet entrer scenen i London neste sommer
- Perleportalen - "Dette er veldig spennende! Vi har jo drømt om å få være med og vi har jo snakket om det innad i gruppa. Nå kom invitasjonen og det var veldig morsomt, sier Frank Gjeruldsen i Mannssambandet.
Under neste års internasjonale kongress «Boundless 2015» skal Mannssambandet i likhet med andre musikkgrupper fra hele verden opptre under Frelsesarmeens 150 års-feiring.
Gruppa som startet opp i 1995, har siden den gang reist rundt for å opptre både i Norge og i andre deler av verden. De har i tillegg til mange europeiske land besøkt USA, Australia, Singapore og Sør-Afrika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar