Dagens Nyheter

2 mars 2014

Nyhetsflödet söndagen den 2 mars

Tron kan och bör försvaras!
- Per Ewert i Världen idag - "För 2000 år sedan gav Jesus sina lärjungar uppdraget att gå ut och göra alla folk till lärjungar. Det gör vi genom att tillsammans med tidigare apostlar och förkunnare frimodigt försvara sanningen i den kristna tron. Detta verktyg går under namnet apologetik.
Vissa kyrkliga röster menar att det är mindre viktigt att presentera argument för tron, det viktiga är att göra trons gärningar. Men det är en alltför ytlig inställning till Jesu budskap. Hans gudomliga anspråk var enorma och unika, och de behöver därmed också hanteras därefter.
Ett av de nutidsfenomen som den kristne förkunnaren möter är postmodernismen – övertygelsen att ingen verklig sanning existerar; allt är bara olika åsikter på en färgpalett. Det finns dock stora problem med en sådan inställning: ett är att ingen människa i praktiken lever efter en sådan grundsyn. Det andra är att åsikten att ingen sanning existerar ju själv är ett sanningsanspråk – och därmed utplånar sig själv!
"

88-åring ger 40 milj till Frälsningsarmén
- Expressen - "88-åringen var änka, hennes dotter var död – och hon hade inga bröstarvingar.
Men hon beundrade Frälsningsarméns arbete för senildementa människor.
Nu får Frälsis allt som hon ägde – omkring 40 miljoner kronor.
"

Reproduktion under diskussion
- Bengt Säfsten i Signum - "Särskilt flera fall från Italien har aktualiserat hur svårt och komplicerat surrogatmödraskap är [läs mer här]. Det kan vara mycket svårare än vad den allmänna diskussionen i Sverige lyckas förmedla. Saken utreds som bekant, och jämställdhets- och biträdande utbildningsminister Maria Arnholm har kommenterat pågående utredning och ställt sig positiv till surrogatmödraskap [här]. Både argument för och emot har fått utrymme."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar