Dagens Nyheter

24 juli 2015

Nyhetsflödet fredag den 24 juli


"Det vi gjort för ett av barnen har vi gjort för Gud"

- Världen idag - "Frälsningsarmén har under sommaren en omfattande kolloverksamhet dit många barn som annars inte hade haft möjlighet nu får komma iväg till för att leka, skratta och få nya vänner.
- Vi vill få dem att växa och våga leva igen, säger Jenny Alm, som leder Frälsningsarméns kolloverksamhet.
Frälsningsarmén centralt arrangerar elva olika kollon utspridda över landet under sommaren. Och dessutom ansvarar lokala kårer för flera kollon. Totalt handlar det om ungefär 250 barn som får åka på något av kyrkans läger.
De finansieras genom gåvor från Frälsningsarméns givare och överskott från secondhandbutiken Myrorna och syftet är att ge barn som kommer från socialt utsatta situationer och som inte har ekonomisk möjlighet, att få komma iväg på en rolig lovaktivitet.
– Vi försöker hitta barn som verkligen behöver det här, som inte kan göra så mycket på sommarlovet. Alla barn är välkomna att åka på våra kollon, vi gör ingen skillnad på kön, ålder, religion, etnisk bakgrund, socialgrupp och intressen utan alla är välkomna. Vi försöker få kontakt med barnen och deras familjer via socialen, skolsköterskor och våra egna sociala institutioner. Alla kan anmäla sig till våra kollon via vår hemsida, berättar Jenny Alm."

Oas i Jönköping släcker törst och ger vila
- Dagen - "Möt individualism med integrering. Utrota ensamheten och bygg gemenskap över generationsgränserna. Oasmötet i Jönköping utmanar Sveriges kristna att stå upp för en motkultur.
– Visste ni att ingenstans i världen betyder jag, min och mitt mer än i Sverige. Vi toppar listan över själviskhet. Men här har Guds församling möjlighet att resa sig och möta individualismen med en motkultur, säger Joakim Lundqvist, pastor i Livets ord.
Han konstaterar att vi här i Sverige har tappat något av generationstänkandet, av vad det innebär att vara familj och att känna tillhörighet. Men om det är några som har möjlighet att vända den tendensen är det Guds folk.
– Gud vill vända fädernas hjärtan till barnen och barnens hjärta till fäderna. Nästa generation behöver andliga fäder och mödrar. Vad kan du göra för att vara med i processen och ta ditt ansvar för nästa generation? utmanar Joakim Lundqvist.
Hans praktiska råd möts med gillanden och amen: Se den unga generationen med trons ögon, ge den Guds ord som visar den rätta vägen, bjud in den till kyrkan och omslut den med förbön."


Frelsesarmeen i 127 land - Perleportalen - Les HER.


Forward from Conversion: How We Can Focus on Spiritual Growth and Transformation - Ed Stetzer in Christianity Today  - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar