Dagens Nyheter

5 juli 2015

Nyhetsflödet söndag den 5 juli

Hindret för en folkväckelse
- Dagen -  "Lewi Pethrus pekade ut vad han menade stod i v­ägen för en genuin svensk folkväckelse. Hans tankar är relevanta även i dag, menar frilansjournalisten Marcus Jonsson...
På frågan vad som hindrar en folkväckelse, svarade Lewi Pethrus:
”Underligt nog har jag även hos människor som vill räknas som gudfruktiga mött likgiltighet inför vår uppgift i tiden. Man har stannat upp i det andliga framåtskridandet. … Mitt svar på frågan vad som i vår tid kan hindra en folkväckelse är alltså: Det är den beklagliga försoffningen som präglar många kristna. De troende måste vakna upp båda inför sanningen om att Jesu ankomst står för dörren och för sitt ansvar som väckelsens redskap. … De kristna själva hindrar folkväckelsen! Ett oerhört påstående! Men det är så. Den dag vi bryter upp från vår bekvämligt, reser oss ur länstolarna och går in i ett personligt själavinnande arbete och med våra propagandaredskap vänder oss till massorna, kommer något att ske. Vi kommer att möta den andliga längtan som byggts upp bland de världsliga människorna – folkväckelsen blir ett faktum. Men drar vi oss tillbaka, fortsätter vi att sova, likgiltiga för världens andliga nöd, ja, då skall vi inte längre bära det kristna namnet.”

Hönökonferensen: Pigg 70-åring med framtidstro
- Hemmets Vän - "Kallelsevisshet och framtidsfrågor, det är enligt Gunnar Ånskog, pastor i Hönö Missionsförsamling, sådant som återkommer år efter år hos de ofta unga besökarna på Hönökonferensen – som i år hålls för 71:a gången. Och alltfler kommer för varje år till den allkristna konferensen i Göteborgs skärgård i början av juli.
Hönökonferensens rötter hittar man redan i början av 1920-talet och de bär med sig drag av djupgående andliga väckelseskeenden. På Hönö och Öckerö samlades Svenska Missionsförbundets evangelister för så kallade stilla veckor och dessa satte spår som fortfarande märks på öarna i Göteborgs skärgård. Många som inte var evangelister kom också dit och många överlät sina liv till Gud under mötena. De så kallade Stilla Veckorna förändrades till stora väckelsekonferenser i det fria och de fortsatte långt in på 1930-talet innan de försvann."

Moderna martyrer - där kristna utrotningshotas
- SEA:s hemsida - Video från seminarium från Almedalsveckan - "Islamiska staten fortsätter att breda ut sig i Mellanöstern och i början av mars svor Boko Haram i Nigeria trohet till terrorgruppen. Samtidigt fördrivs kristna och andra minoriteter från sina historiska hemländer. Vad motiverar förföljelsen och hur ser den framtida utvecklingen ut?"

Rørte salen med sin historie - Perleportalen - Les og se vieo HER.

Women's Gathering; transMission, Social Justice - Salvation Army Today - 07.04.2015 - Watch video HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar