Dagens Nyheter

31 juli 2015

Nyhetsflödet fredag den 31 juli

 Kallade homosexualitet omoraliskt - avskedades
- Dagen - "En amerikan kallade homosexualitet "omoraliskt" och fick sparken. Nu stämmer han sin gamla arbetsplats Ford som ville bli mer HBT-vänligt.
Enligt Christian Post var det i ett kommentarsfält till en artikel om Fords uppdaterade HBT-policy på företagets intranät, som Thomas Banks kom med sitt uttalande.
Han skrev bland annat "det här ämnet är splittrande för arbetsplatsen och är ett angrepp på kristna och moralen, samt oetiskt för vårt syfte och vår överlevnad. Omoraliskt sexuellt beteende bör inte vara ett ämne för en biltillverkare att stödja eller främja".
Ford tyckte att det var trakasserier och avskedade Thomas Banks utan förvarning."

Jesus kysste hans hjärta
- Hans Weichbrodt om Nicky Cruz i Världen idag - "I måndags kväll hade jag den stora förmånen att få lyssna till Nicky Cruz på Europakonferensen. Boken "Korset och stiletten" gjorde hans väg till tro välkänd för många och Nickys personliga omvittnande om hans väg till tro lämnar än i dag få oberörda.
Själv greps jag direkt av hans brinnande engagemang vilket avspeglade sig i hans passionerade sätt att tala till oss. Detta är trots allt en man som reser världen runt och han har säkert delat sitt personliga vittnesbörd om hur han blev kristen tusentals gånger, men ändå så fanns där inte minsta tendens till likgiltighet eller brist på närvaro i hans muntliga presentation.
Hans livsväg är dessutom definitivt av det mer dramatiska och omvälvande slaget. Han föddes och växte upp som ett oönskat barn och inte nog med det. Hans föräldrar, som var involverade i både häxeri och satanism, både förbannade och misshandlade honom. När han kommit upp i tonåren flyttade han till New York där gängkrig och kriminalitet blev en del av hans identitet och vardag.
Vändningen kom när David Wilker son fick en kallelse från Gud själv att lämna tryggheten bakom sig för att åka in till ett av jättestaden New Yorks farligaste områden. Kallelsen kom, mänskligt sett, i helt fel tid."

Om ängslighet i Sverige
- Marie Willermark på Livets Ords Europakonferens - "Jag tror att ängslighet är ett uttryck i människor som mer eller mindre handlar om ett aktivt sökande efter fasthet, en grund, efter mening och mål med livet.
Vi omges av (och blir ibland är vi en del av) barn, ungdomars och vuxnas ängslighet om allt från miljöhot, sina kroppar, sin identitet, sexualitet, sina relationer och sin andlighet. Vi möter ängslighet över arbete, ekonomi, att duga i vad man är, gör och hur man ser ut.
Ängslighet gör oss till lätta byten för de rovlystna krafterna som dämpar osäkerheten och ensamheten med lättillgängliga droger, otaliga utbud om utseende, mat, motion, konsumtion och erbjudande om att hantera mångfalden av vägval genom att välja allt och bli normlös.
En ängslig människa kan nästan obemärkt glida in i att söka trygghet i beroende. Spelberoende, sexberoende, matberoende, drogberoende, maktberoende, träningsberoende, terapiberoende mm. En slav har ju något av en stabil identitet.
Ända tills man upptäcker att man är totalt maktlös inför en ond, opålitlig herre. Eller märker att man blivit rotlös och vilsen i sitt sökande....
Min bön för Sverige är att de ängsligas ögon ska öppnas så att de ser Jesus och att deras hjärtan ska vara känsliga i sin urskiljning så att de avvisar falska friare. Må vi som Jesu efterföljare stå till förfogande när de ängsliga (och andra) söker fotfäste och hopp och då vänder sig mot Guds ljus. Må Den helige Ande bygga Jesusgemenskaper på bekännelsen att han är Herre, att han är vår klippa."


Ønsker ikke å fremstå som dømmende - Dagen - Les HER.


Finding God (Finding Shakespeare) - C.S. Lewis Doodle (video 12 min) - Watch HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar