Dagens Nyheter

1 juli 2015

Nyhetsflödet onsdag den 1 juli

Skepp mot Gaza har bordats av Israel
- Världen idag - "Svenska Ship to Gazas fartyg "Marianne av Göteborg" har bordats av israelisk militär i sitt försök att bryta sjöblockaden av Gaza. Premiärminister Benjamin Netanyahu kallar Ship to Gazas aktion en "uppvisning i hyckleri".
Ship to Gazas svenska gren hänvisar på sin webbplats till en bloggpost på den israeliska militärens sajt. Där står det: "Efter att ha uttömt alla diplomatiska kanaler, beordrade den israeliska regeringen den israeliska flottan att omdirigera ett fartyg för att förhindra ett brott mot den marina blockaden av Gazaremsan." Bordningen ska inte ha krävt något våld, enligt militärens bloggpost.
Aktivisterna transporteras nu till hamnstaden Ashdod i Israel.
På tisdagsmorgonen uttalade sig Israels premiärminister Benjamin Netanyahu om händelsen.
"Jag vill berömma de soldater och befälhavare för marinen som effektivt hindrat deltagarna från att komma till Gazas stränder olagligt. Denna flottilj är ingenting annat än en uppvisning i hyckleri som bara hjälper Hamas och bortser från andra grymheter i regionen", säger han enligt Jerusalem Post."

Ensamhet först ut i Almedalsvimlet
- Dagen - "Almedalen. Lite pirr i magen, en hel del böner, och ett välmatat program. I måndags drog G som i Gud igång under Almedalsveckan med ett seminarie om ensamhet, där Dagen är medarrangör. 
– Tack Gud att vi får samlas här på morgonen ...
De urdruckna kaffekopparna står på bordet, och morgonandakten är igång inne på Krukmakarens hus i centrala Visby. Här håller Frälsningsarmén till i vanliga fall, och i tio år har deras lokaler använts under Almedalsveckan för att ordna seminarier under namnet G som i Gud.
Till frukost och andakt sammanstrålar folk från pingströrelsen, Frälsningsarmén samt tidningen Dagen – trion som håller i ihop arrangemanget."

Arménedläggning missuppfattades
- Sändaren - "Nyheten i förra veckans Sändaren om att Svenska Frälsningsarmén beslutat att upphöra har fått oväntade konsekvenser.
- Folk tror att det är den mer välkända internationella Frälsningsarmén som lägger ner och har slutat att ge pengar, säger Lars Beijer, varumärkesansvarig i samfundet.
Nyheten spred sig som en löpeld och Sändarens artikel citerades i ett flertal dagstidningar och via TT. Den kommenterades till och med under riksdagens försvarsdebatt där en vänsterpartistisk ledamot sa att det är tur att inte alla arméer gör som Frälsningsarmén.Lars Beijer tycker att Sändaren tydligare borde klargjort skillnaden på den välkända Frälsningsarmén, som bildades av William Booth 1865, och Svenska Frälsningsarmén som är en utbrytargrupp ur denna."

Fulfilling Your Destiny! - David Wilkerson (July 1996) - Read HERE.

Boundless Experience; 'Covenant'; Corporate Magic - Salvation Army Today - 06.30.2015 - Watch video HERE.

Trosset spyttklyse - Dagen.no - Les HER.

Suppe, såpe, frelse i 150 år - Krigsropet - Les HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar