Dagens Nyheter

26 juli 2015

Nyhetsflödet söndag den 26 juli

Svårt förstå entusiasmen över iranavtalet
- Lisa Abramowicz i Världen idag - "Reaktionerna på avtalet mellan Iran och stormakterna i FNs Säkerhetsråd om Irans kärnteknikprogram, har varit entusiastiska och lättade. Avtalet ses som en diplomatisk seger, främst för USAs president Obama och hans utrikesminister Kerry. I många svenska media har entusiasmen varit påtaglig och skepticismen mot avtalet sällsynt. Glädjeyttringar som att "nu kan Iran inta den stormaktsroll som nationen förtjänar" florerar liksom uppmaningar om att "vi måste lita på Iran".
Hans Blix (tidigare chef för IAEA, FN:s kärnvapenkontrollsorgan) uttalade sig positivt till avtalet i TV4 och förklarade att avtalet inte hade kommit till stånd tidigare på grund av de dåvarande ledningarna i USA och Iran. Han sade då med ett överseende småleende att den förre iranske presidenten Ahmadinejad "var en frän figur som tyckte om att tufsa till Väst". Ja, så nonchalant kan en svensk IAEA-chef (och tidigare Fp-minister) uttala sig om Förintelseförnekaren, krigshetsaren, antisemiten och Israel-hataren Ahmadinejad.
Mycken kritik har riktats mot Israel – Irans huvudmål för kärnvapen – som glädjedödare. Obama påstår att det bara finns två alternativ; det avtal som nu föreligger eller krig. Men i Israel från höger till vänster, är man enig om att det finns en tredje lösning – ett bättre, mer krävande avtal. Där ifrågasätts om USA spelat sina kort väl. Var detta det bästa avtal de kunde få? För USA har vikit sig på flera viktiga punkter."

Behöver vi dogmer?
- Mikael Karlendals blogg - "Många kristna idag ställer sig frågan om vi verkligen behöver vi fler dogmer och läror? Har vi inte för mycket av mänskliga läror och traditioner som splittrar oss? Är det inte nog med bara Bibeln och den Helige Ande? Räcker det inte att bara älska Jesus och leva i nåden?
Hade vi ställt den frågan till Paulus, hade han med största sannolikhet undrat om vi var kristna över huvud taget. För de första kristna var nämligen läran av allra största vikt. Att bli kristen innebär nämligen att man tar till sig, tror på och blir införd i en lära, inte att bli en religiös person som knåpar ihop en egen livsåskådning utifrån någon bok. Paulus skriver: ”Ni var slavar under synden men valde att av hela ert hjärta lyda den lära som ni blivit införda i.” (Rom 6:17)

Ny app sänder biblar via ballonger till Nordkorea
- Dagen - "Den kristna missionsorganisationen Voice of the Martyrs sprider, bokstavligen, evangeliet i Nordkorea. De kommer att skicka biblar i uppblåsta ballonger kopplade till en ny app över södra gränsen.
– I Nordkorea är till och med barnen medvetna om riskerna med att inneha en bibel. Till och med strumpor, kläder eller mat är farligt. Människor som plockar upp en bibel vet om att deras val är väldigt riskfyllt. De skulle förmodligen kunna bli avrättade, sa Eric Foley, präst och verkställande direktör för organisationen Voice of the Martyrs i Sydkorea enligt Christian Post."


Salmenes bok, en kort introduktion - Jostein Nielsen - Les HER.


IS Plotting To Use Drones To Bomb Crowds At Major British Events - Nick Gutteridge in Express - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar