Dagens Nyheter

4 juli 2015

Nyhetsflödet lördag den 4 juli

Tid att avsluta tonårsuppror mot kristen tro
- Per Ewert i Världen idag - "Almedalsveckan i Visby spänner över stort och smått, från eurokriser och omvärldshot till mer närliggande och vardagliga ämnen. I frågan om den kristna trons plats i offentligheten gäller samma sak. Open Doors och andra organisationer har belyst den dödliga förföljelse mot kristna som just nu pågår i vår omvärld. Flera Almedalsseminarier har samtidigt belyst en förtryckande inställning mot kristendomen också i vår närmiljö, om än självfallet i en mer oblodig och vardaglig form.
Det oreflekterade avfärdandet av troende kristna återfinns i nästan alla sfärer i samhället, och blir dubbelt märklig i ett land som säger sig värna mångfald. Andra religioner går bra, men inte kristendomen."

Känslosamt när abort diskuterades i Almedalen
- Dagen - "Almedalen. Går det att debattera abort på ett sansat sätt? Nja, sansat var nog inte ordet på åhörarnas läppar efter seminariet ”Nollvision i aborter” i Almedalen, där det blixtrade till rejält när de åsiktsmässiga motpolerna mötte varandra.
De som gick ut från seminariet som arrangeras av (G) som i Gud hade helt klart något att fortsätta att prata om. Hela panelsamtalet avslutades med flera uppsträckta händer för att få ordet, att folk pratade högljutt i munnen på varandra, samtidigt som moderatorn försökte dämpa stämningen och få deltagarna att artigt tacka varandra."

Kärlek till de värst utsatta öppnade nya möjligheter
- Hemmets Vän - "Väckelserörelserna i Sverige från 1850-talet lämnade stora sociala, ekonomiska och andliga avtryck i vårt land. Wales i Storbritannien fick 1904–1905 uppleva sin största väckelse under 1900-talet, när cirka 100 000 personer mötte Jesus och många under skedde. I midsommarhelgen talade Julian och Sarah Richards från Cornerstone Church i Swansea på Torpkonferensen och veckan efter på New Winekonferensen i Vänersborg. I ett samtal med Hemmets Vän delade de sin radikala väg till tro och grundandet av församlingen Cornerstone Church och omfattande socialt arbete med stor betydelse i hela Wales. Julian Richards leder idag också New Wines Cymru i Wales med 600 församlingar."


Boundless Film Festival, Boundless World Cup, M-Band Concert - Salvation Army Today - 7.3.2015 - Watch video HERE.

Hva fyller jeg ”det aller helligste” med? - Fra Jostein Nielsens blogg - Les HER.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar