Dagens Nyheter

3 juli 2015

Nyhetsflödet fredag den 3 juli


U21-hjälten: Gud vakar över mig
- Världen idag - "Sveriges U21-landslag har i EM slagit världen med häpnad och lyckades på tisdagskvällen vinna hela turneringen då man slog Portugal på straffar i finalen. En av förgrundsfigurerna, anfallaren John Guidetti, har bett till Gud inför varje match.
Sverige har för första gången vunnit U21-EM efter en bragdinsats i Tjeckien som avslutades med att förhandsfavoriten Portugal besegrades i finalen.
Ett av lagets mest profilstarka namn är John Guidetti som ofta ses höja armar och blick mot skyn före matcherna.  För Dagens Nyheter berättade han tidigare under turneringen om att han ber till Gud inför matcherna, något som började när han bodde med sin familj i Afrika under uppväxten."

Islamiska staten hotar att störta Hamas
- Dagen - "IS går till offensiv i Sinai och Gaza. Den jihadistiska gruppen dödade minst 50 egyptiska soldater i går – och hotar samtidigt att störta Hamas regim för att den inte är tillräckligt islamistisk.
Den blodiga offensiven kom bara två dagar efter det att Egyptens riksåklagare, som åtalat tusentals islamister, mördades i ett attentat.
Oroligheterna visar att den egyptiska regimen långt ifrån har läget under kontroll. Militären störtade, med stöd av stora delar av den allmänna opinionen, president Muhammad Mursi, medlem av Muslimska brödraskapet, för nästan exakt två år sedan. Därefter har extrema islamistgrupper, som sedan länge har fotfäste i norra delen av Sinai­halvön, trappat upp sina attacker."

Klipp från Inblick
33 000 ryska soldater tränade ockupation av Gotland
- Inblick - "Ryssland använder aggressivt spioneri, organiserad brottslighet, försök att korrumpera den politiska eliten, propaganda-attacker, aggressiva överraskande militära övningar samt kränkningar av luftrum och sjögränser för att utsätta Sverige för påtryckningar. Det menar rapporten ”Den kommande stormen”, som avslöjar att 33 000 ryska soldater i mars i år tränade på att lägga beslag på Gotland.
CEPA (Centrum för Europapolitisk analys) är en amerikansk tankesmedja och författaren Edward Lucas, som är redaktör på Economist och skribent i Wall Street Journal, förekommer ofta som kommentator på CNN, BBC och Fox News.
Edward Lucas menar i rapporten att de fem nordiska länderna, tillsammans med Baltikum och Polen, är för oense och splittrade för att stå emot ett angrepp från Ryssland.
Han beskriver också hur alla dessa länder, inklusive Sverige, är utsatta för Kremls provokationer och hotelser."


Navnet Jesus blekner aldri - Bokstaver.no - Les mer HER.


Late Night Alive, Melanie Wiley, Boundless Kids, Founders Day - Salvation Army Today - 7.2.2015 - Watch video HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar