Dagens Nyheter

29 juli 2015

Nyhetsflödet onsdag den 29 juli

Expressen och Jesusfestivalen
- Tommy Dahlman i Inblick - "Trots att en av Sveriges största kvällstidningar, allierad med riksradion, ville plocka upp vårens debatt kring vår syn på sexualitet, homosexualitet och äktenskap visades föga intresse. Vad var orsaken till att dessa nyheterna inte fick vingar den här gången? Jag tror att en av anledningarna var att jag svarade på samma sätt som tidigare: Bibeln är väldigt klar i sitt budskap kring alla dessa ämnen. Och kyrkan har i 2000 år predikat samma teologiska fundament och kommer att fortsätta med det tills Jesu återkomst. Reportrarna suckade.
"Har du hört vad kommunalrådet i Älmhult Ingemar Almkvist har sagt?", frågade de båda journalisterna. Han anser att människor med sådana åsikter som du inget har att tillföra kommunen."
Jag har inte personligen pratat med kommunalrådet, men om han är av en sådan uppfattning är det givetvis en katastrofal inställning. Det skulle betyda att i inga imamer eller troende muslimer heller har något att tillföra kommunen. Resonemanget innebär även att den katolska biskopen Arborelius och alla troende katoliker inte heller anses kunna tillföra kommunen någonting. Dessa nämnda har nämligen samma teologiska uppfattning i den kontroversiella frågan.
Ja, alla människor med någorlunda vätskebalans i behåll inser ju att kommunalrådets människosyn går stick i stäv med Sveriges strävan efter mångfald och pluralism. I min värld har alla människor, oavsett om man valt att leva i ett homosexuellt förhållande, celibat eller i ett heterosexuellt äktenskap något att tillföra alla kommuner i hela landet. Vi lever fortfarande i ett fritt land, vilket betyder att tanken fortfarande är fri. Man får faktiskt äga en personlig teologisk övertygelse i Sverige, utan att häktas."

Att stå upp för sin tro
- Ruth Nordström i Världen idag - "Nyligen rapporterade tidningen Östra Småland om en grupp kristna asylsökande flyktingar som efter hot från fundamentalistiska islamister fått lämna ett asylboende i Mönsterås. Islamisterna krävde att de kristna skulle sluta bära kristna symboler som kors, de utestängdes från gemensamma utrymmen på asylboenden och utsattes för trakasserier. Till slut fruktade de kristna familjerna för sin säkerhet och kände sig tvingade att lämna asylboendet. Enligt Migrationsverket föranleder det inträffade händelsen med hot och trakasserier mot kristna familjer i ett asylboende inga särskilda insatser. Hur mycket skall till för att Migrationsverket skall anse det nödvändigt att vidta åtgärder?
Enligt International Society for Human Rights drabbar 80 procent av all religiös förföljelse i världen kristna människor. Två hundra miljoner kristna förnekas religionsfrihet över världen, i strid med alla konventioner och deklarationer om mänskliga rättigheter. De döms av shariadomstolar till spöstraff och avrättning genom hängning av domstolar, på den enda grunden att de blivit kristna. Islamiska statens (IS) fortsätter sina härjningar och korsfäster, halshugger, hänger, våldtar och torterar kristna. Majoritetens av världens befolkning lever i länder där de saknar rätten till religionsfrihet. Enligt The Observatory on Intolerance and discriminiation against Christians in Europe (OIDCE) ökar också fallen av intolerans och diskriminering mot kristna i Europa, även i Sverige."


Snart Seniorfestival på Storefjell - Perleportalen - Les HER.


The Incredible Blessings of Being in Christ! - David Wilkerson (1998) - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar