Dagens Nyheter

27 juli 2015

Nyhetsflödet måndag den 27 juli

"Kristna på flykt blir trakasserade på grund av religion"
- Dagen - Robert HaIef, kristdemokratisk riksdagsledamot, oroas över uppgifter om att kristna även känner sig trakasserade på asylboenden i Sverige. "Nu får det vara nog", säger han till Dagen....
Men Robert Halef (KD) upplever att trakasserierna på grund av religion ökar även på asylboenden i Sverige. Som exempel tar han upp den kristna familj som i våras kände sig tvingad att flytta från ett asylboende utanför Kalmar efter trakasserier.
– De är förföljda i sina hemländer och fortsätter att bli trakasserade i flyktinglägren. Det hemska är att det har börjat bli likadant i Sverige. Det har kommit till vår närhet. Då tycker jag att nu får det vara nog. Det här måste vi markera kraftigt emot. Vi ska inte ha sådana konflikter på våra asylboenden, säger han till Dagen."

Obama, Kenya och homosexualitet
- Sub-umbra Maranatablogg - "Innan den amerikanske presidenten begav sig till sin far's -  Obama senior's - hemland Kenya, blev han tillskriven med ett öppet brev av 700 evangeliska pastorer i Kenya , som bad honom att inte komma till Kenya och föra sin "gay-agenda" på tal. En av initiativtagarna till det öppna brevet heter Mark Kariuki , som leder en allians som omfattar 38 000 församlingar och sammanlagt 10 000 000 kenyanska kristna. Men Obama verkar inte vilja efterkomma det rådet. Strax innan avfärden till Afrika, där han ämnar besöka både Kenya och Etiopien, "..uttalade han sitt starka stöd för homosexuellas rättigheter i Afrika".
Kariuki motiverade sig så:"Vi vill inte att Obama ska komma och tala om homosexualitet i Kenya, eller försöka få oss att acceptera sådant som är emot vår tro och vår kultur"

Tredje världskrig!
- Sune Fahlgren i Sändaren - "Trots allt bra fredsarbete och alla fördrag, har världen mer vapen än någonsin och aptiten på militära lösningar växer. Det behövs civilkurage för att stå emot våldet och rädslan.
Konfliktforskaren Göran Agrell påstod i radioprogrammet Filosofiska rummet den 3 maj att ”ett tredje världskrig är här”. Även om många ryggar tillbaka inför benämningen, hävdade Agrell att en ny typ av globala konflikter, som drabbar oskyldiga i mängd, smugit sig på. Påven Franciscus hade nyligen samma budskap under sin rundresa i Sydamerika.
Var det detta som Samuel Huntington förutsåg för tjugo år sedan, när han skrev om ”The Clashes of Civilizations”? Alltså ett slags civilisationernas krig som skulle utmana västerlandets dominans. Har hans profetia varit självuppfyllande? Vi tycks nu leva i uppgörelsernas tid, vilket förklarar ett växande bruk av apokalyptiska motiv och domedagsspråk. Retoriken i Islamiska staten (IS) är helt präglad av detta."


Hvordan kan folk ikke tro på Gud? - Dagen - . Les mer HER.


Obama Ignores Pastors: Gay Rights on Kenya Agenda - CBN News - Read more HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar