Dagens Nyheter

28 juli 2015

Nyhetsflödet tisdag den 28 juli

Kyrkan behöver omvända sig från rädslan att kalla till omvändelse
- Stefan Gustavsson i Världen idag - "Genom Jesus Kristus är vägen till Gud öppen för varje människa. Men vi kan inte förbli vad vi är eller komma ut som vem som helst. Vi är kallade att bli lika Jesus Kristus, i kärlek till Gud och lydnad för hans vilja.
Nya testamentet talar om omvändelse 58 (!) gånger. Det är verkligen ingen liten sidotanke, utan utgör en helt grundläggande del av det kristna budskapet. Jesus och de första apostlarna kallade konstant människor till omvändelse. De pekade inte ut någon speciell grupp eller någon speciell synd. Tvärtom; "nu ålägger Gud människorna, alla och överallt, att omvända sig", för att citera Paulus inför Areopagen i Aten (Apg 17:30).
Enligt kristen tro är alla människor skapade till Guds avbild, älskade av honom och därför viktiga och värdefulla. Men alla människor har också syndat och saknar härligheten från Gud. Men Gud har inte gett upp om oss, utan har sänt Jesus Kristus till världen för att rädda oss. Genom hans död och uppståndelse kan vi få livet tillbaka."


Centerpolitiker kritiserar RFSL-monopol
- Dagen - "CUF-politikern Lina Landström är kritisk mot att RFSL har monopol på att hbt-certifiera olika miljöer i samhället."Att göra sin verksamhet en säker plats för alla bör inte – och ska inte – kosta skjortan", skriver hon i en debattartikel.
Lina Landström skriver på SVT Debatt:
"Det är dags att inse att RFSL:s ord inte är lag, och att det finns många kommuner och företag runt om i landet som inte har en hbt-certifiering men trots det har ett fantastiskt bemötande."

Självförhärligande eller Gudsförhärligande?
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "Genom hela mänsklighetens historia har det rasat en kamp mellan två i grunden olika sätt att leva. Det ena är det som efter syndafallet har varit det mest naturliga för oss alla: att ha vår egen förmåga, vishet och kraft som utgångspunkt för hur vi tänker, handlar och prioriterar. Alltså att leva med oss själva som centrum. Det är detta som jag i denna artikelserie väljer att kalla för självförhärligande.
Det andra sättet att leva är det som vi från början var kallade till: att ha Guds förmåga, vishet och kraft som utgångspunkt för hur vi tänker, handlar och prioriterar. Alltså att ha Herren själv som våra livs centrum. Det är detta som jag i denna artikelserie väljer att kalla för Gudsförhärligande."


Avholdssaken begynte som et kristent opprør - Nils-Petter Enstad i Dagen - Les mer HER.


The Laws of Nature by C.S.Lewis Doodle - Video (8 min.) - Watch video HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar