Dagens Nyheter

21 juli 2015

Nyhetsflödet tisdag den 21 juli

Tidstecknen är mer påtagliga än någonsin
- Stefan Swärd i Världen idag - "Ett grundläggande inslag i kristen tro är övertygelsen om att Jesus ska komma tillbaka. Jesus har lovat att komma tillbaka till denna jord, det slog han bland annat fast vid sin himmelsfärd.
Förkunnelsen om Kristi tillkommelse har präglat väckelserörelsen, de svenska väckelserörelserna bars fram av tron på Kristi tillkomst och pingstväckelsen tog över denna förkunnelse.
Det verkar som om frikyrkligheten blivit alltmer bekväm i den här världen, och förkunnelsen om Kristi snara tillkommelse har tystnat i många kyrkor runt om i Sverige. Kyrkans sekularisering får som konsekvens att övernaturliga och spektakulära inslag i kristen tro tonas ner. Spekulationer och felbedömningar hos väckelsens folk i tidigare generationer har bidragit till att tona ner dessa frågor.
Bibeln talar om tidstecken. Faktum är att dessa tidstecken är mer påtagliga än någonsin. Bibeln talar om det antikristliga systemet, som fanns i världen redan på Bibelns tid men som ska kulminera i samband med Jesu tillkomst. Bibeln talar om naturkatastrofer och stora katastrofer som drabbar mänskligheten. Men den talar också om att det ska vara som på Noas tid – människor lever i välstånd och bekymmerslöshet, och plötslig drabbas världen av domen."

Prata om tro och liv
- Sven Hillert i Kyrkans Tidning - "Livsviktigt. Samtal om tro och liv handlar om kyrkans överlevnad. Det får inte upphöra.
Det är mycket som måste göras i en församling i Svenska kyrkan. En del står i regelverket. Annat brådskar för att människor står framför oss och påtalar behoven. Sedan finns det annat som är helt nödvändigt för en kyrka, men som ändå kan bli bortglömt eller nedprioriterat.
Avgörande för Svenska kyrkans överlevnad är ett pågående samtal om tro. Vi måste prata med varandra öppet och ärligt för att behålla både riktning och styrfart på kyrkans skepp. Ändå är vi många som upplever att samtalet avtar på olika håll. Vi kommer oss inte riktigt för och vi har inga tydliga rutiner. När vi sällan ordnar samtal om tro, blir också de spontana samtalen lidande.
Jag har lyssnat till ett stort antal präster när de möts efter ett år i tjänst. En av deras vanligaste erfarenheter kan uttryckas så här: ”Jag har ett underbart arbete. Jag får möta så många människor och prata om livets största frågor. Det märkliga är bara att jag så sällan pratar på djupet med mina arbetskamrater.”


Arabisk hat omdannes til kjælighet for Israel - Israel Today - Les HER.


Nuke Deal Could Allow U.S. To Protect Iran From Israel - Allan J. Favish in Prophesy News Watch - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar