Dagens Nyheter

9 juli 2015

Nyhetsflödet torsdag den 9 juli

Tjat skapar inte Jesusföljare
-  Eleonore Gustafsson i Dagen - "Det finns gott om predikanter som vill tala om för oss hur man skall leva. Men var finns de som bara vill få oss att älska Jesus lite mera? Jag är själv predikant och jag vet hur svårt det är, det är så mycket lättare att predika efterföljelse och troslära än att levandegöra evangelieberättelserna.
Mitt första minne av någon som lyckades ge liv åt Jesusbilden är Philip Yancey. Jag läste hans bok ”Den Jesus jag aldrig känt” under en av mina gymnasiesomrar. Och något hände. Jesus gick från att vara en gullig bild i min barnbibel till att bli en verklig människa. Och kärlek uppstod. Om man vill göra lärjungar måste man få människor att älska Jesus. Den man älskar vill man följa. Plikt eller längtan efter att göra stordåd räcker en bit, men inte långt. Ändå är det här vi predikanter lägger vårt krut, vid plikten, längtan och ambitionen, när vi egentligen borde odla en kärlek till Jesus hos våra åhörare."

Systemfelen i kommunism och islam
- Mats Tunehags blogg - "Överallt där kommunismen har prövats har det lett till diktatur, förtryck, miljöförstöring och förföljelse av kristna. Men under det vänsterdominerade galna kvartsseklet fick man höra att det var inget fel på kommunismen som ideologi, det var tillämpningarna som var undermåliga.
Men verkligheten hann ikapp Stalins, Lenins, Maos och Castors beundrarskaror. Marxismen som idé var fel. Det uppenbarades ett systemfel i varje land som försökte bygga ett samhälle på dessa principer. Systemfelet finns i läran, i konceptet och ideologin. Det var därför varje försök att koka en kommunistisk soppa ledde till avgrundslika förgiftningssymptom. Samhällena blev sjuka och människorna led.
Om man lagar mat efter ett recept och människor blir matförgiftade så måste man ändra på receptet och ingredienserna. Det blir inte bättre för att man lagar det en gång till med en annan kock. Döden finns i den kommunistiska grytan oavsett om kocken kallas Mao, Lenin, Honecker, Hoxha, Pol Pot, eller för all del Gudrun Schyman, Lars Ohly eller Jonas Sjöstedt. Det hjälper inte att det finns snälla eller moderata kommunister. Systemfelet är inbyggt i kommunismen; förtryck och ekonomisk avveckling är kommunismens DNA. Det har aldrig funnits en moderat kommunism, lika lite som en moderat nazism.
Vad ska man nu säga om islam? Tänk om det är islam som är problemet? I varje land och område där islam har avgörande inflytande där tar människovärdet stryk.
Läs mer HÄR.

Guds soldater intog London
- Världen idag - "18 000 frälsningssoldater fyllde i helgen pampiga O2-arenan i London. Samfundet firade 150 år och general André Cox manade på sina trupper med orden "Jag drömmer om..."
Tusentals uniformer kom att väcka visst uppseende i Londons tunnelbana.
– Människor kunde fråga oss: Var kommer alla ni ifrån? Då fick vi tillfälle att förklara för dem. Det var lite maffigt, säger Markus och Eva-Marie Kihlagård, kårledare i Frälsningsarmén (FA) i Uppsala.
Tillsammans med 500 andra svenskar deltog de i helgens konferens i London. I O2-arenan strålade de samman med frälsningssoldater från resten av världen.
– Invigningen var lite av en OS-invigning när alla 126 länder tågade in med sin flagga, berättar paret Kihlagård. Det blev en härlig känsla av att, vi står tillsammans för Jesus.
Deltagarna fick bland annat höra general André Cox slå fast sin dröm för 2000-talets Frälsningsarmé.
– Jag drömmer om en överlåten, effektiv och glädjefylld armé, rotad i och med tillit till Guds Ord och på sina knän, sa Cox bland annat."


Israel på vakt ved den egyptiske grensen - Israel Today - Les HER.


It´s Thursday - by Howard Webber - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar