Dagens Nyheter

11 juli 2015

Nyhetsflödet lördag den 11 juli

Påven: Kristna utsätts för folkmord
- Dagen - "Påve Franciskus manar till ett slut på vad han benämner som en form av folkmord mot kristna i bland annat Mellanöstern.- Vi är alla bestörta i dag av att se hur våra bröder och systrar i Mellanöstern och på andra ställen förföljs, torteras och dödas för sin tro på Jesus, sa han i Bolivia under sin sydamerikanska rundresa.
- I detta tredje världskrig, som stegvis pågår, och som vi nu bevittnar, äger en form av folkmord rum och detta måste ta slut.
Samtidigt bad han också bolivianerna om ursäkt för brott begångna mot urbefolkningen i katolska kyrkans namn."

Barnatro i en vuxens liv
- Berit Simossnon i Världen idag - "Det är inte meningen att medan skonummer och kragnummer växer, så ska din kristna tro stanna kvar på bebisstadiet. Tron ska också växa.
”Har du kvar din barnatro?” frågade Lapp-Lisa i den älskade sången.
Vad betyder det att ha kvar sin barnatro och spelar det någon roll för mitt vuxna liv i dag?
Tror du att det betyder att medan allt annat växer i ditt liv, så ska tron vara kvar på barnstadiet? På ett sätt som gör barnatron oanvändbar för en vuxen?
Ungefär som man sparar sin första tand och sin första hårlock eller de första skorna, så har man kvar sin barnatro i ”livets vitrinskåp” där man kan beundra den och minnas …
Eller växer barnatron i takt med att man själv växer och mognar, så att barnatron blir något som bär den vuxne?
Ja, så skulle det vara!
När jag var barn lekte vi leken ”Följa John”, minns du också den? Den gick ut på att man skulle härma ledaren, göra som han, säga som han, vara som han etcetera …
Så föreställer jag mig barnatron, att följa Jesus, göra som han, säga som han, vara som han!
Det uppmuntrande med den växande tron är att växandet aldrig upphör!"

Hur får man ihop sitt livspussel?
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Ja, vad menar vi egentligen med allt det här talet om livspussel? Det har blivit något av ett modeord som återkommer i alla möjliga sammanhang. Ofta är det kopplat till frustration och oförmåga att få ihop sitt liv inom ramen för den tid som aldrig vill räcka till. Alla tycks brottas med samma problem – ensamstående mammor, dagispersonal, stressade rektorer, företagsledare och politiker. Alla dessa ”måsten” blir till pusselbitar som skall fogas samman till något som liknar en helhet för att livet skall fungera. Problemet är att bitarna är så olika och så många och att de inte låter sig fogas till varandra på ett smidigt sätt.
Vi längtar efter en helhet i livet, att vara intakta i mötet med alla anspråk och förväntningar. Tomas Sjödin har tydligen hittat ett tilltal som möter det här behovet. Hans båda senaste böcker på det här temat, med titlar som; Det händer när du vilar eller Det är mycket man inte måste beskriver en frizon för eftertanke och nya beslut. Jag tror många drar ett djupt andetag av lättnad efter att ha läst böckerna."


Hellighet og "Hjernevask" - Fra Jostein Nielsens blogg - Les HER.


The ‘humanitarian aid’ aboard a recent flotilla to Gaza fit in two cardboard boxes - William Booth in Washington Post - Read HERE.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar