Dagens Nyheter

16 juli 2015

Nyhetsflödet torsdag den 16 juli


"Ett förbluffande historiskt misstag"
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "I ett kortfattat pressmeddelande på tisdagskvällen uppgav Israels säkerhetskabinett att man enhälligt avvisar det avtal som nåddes tidigare under dagen mellan Iran och världssamfundet, samt att man inte betraktar Israel som bundet till avtalet. I ett telefonsamtal med USA:s president Barack Obama framförde premiärminister Binyamin Netanyahu än en gång sitt djupa motstånd till avtalet. "Det medför två stora faror: det gör det möjligt för Iran att beväpna sig med kärnvapen - antingen om 10-15 år (om avtalet hedras) eller tidigare (om avtalet bryts). Dessutom kommer avtalet att pumpa in hundratals miljarder dollar i Irans terror- och krigsmaskineri, som hotar Israel och hela världen", sammanfattade Netanyahu saken."

Kirk Franklin om Andraé Crouch, Samuel Ljungblahd och nya plattan
- Dagen - "Gullbranna. Vad skulle du fråga om du fick tio minuter med gospelikonen Kirk Franklin? Jag valde att prata om Samuel Ljungblahd, saknaden efter Andraé Crouch, Kirks kommande album samt hur musikbranschens kris påverkar gospelmusiken.
Senast Kirk spelade i Sverige var 2012 i Filadelfiakyrkan i Stockholm, men själv har han ingen riktig koll på hur många gånger eller vilka ställen som han spelat på här. Jag påminner honom om Globenspelningen 2009 och han tror sig minnas den sfäriska arenan. ”Var det bra?”, frågar han. ”Det var bra”, svarar jag. ”Det var mycket speciellt”.
Du lät Samuel Ljungblahd sjunga en låt och efteråt sa du att ”jag tror att vi måste börja prata om att ta dig till Amerika”.

Bara syndaren behöver en frälsare
- Stefan Swärd i Världen idag - "Den svenska väckelserörelsen och frikyrkorna växte fram som en reaktion på Svenska kyrkans församlingssyn och brist på andlig vitalitet. Dörrarna till kyrkan var så vidöppna så att alla var välkomna in och taket var så högt så det var inte så noga med hur man levde. Väckelserörelsen var en protest mot detta. Man ville ha ett församlingsliv som byggde på verklig tro och överlåtelse till Kristus. Man ville inte dela nattvard och församlingsliv med människor som bara hade en kristen bekännelse till formen men som inte levde som kristna.
Om frikyrkor bara blir som folkkyrkor då finns det inte någon anledning att ha frikyrkor, uttåget ur Svenska kyrkan var onödigt och det är lika bra att gå tillbaka.
Att vara kristen församling, att vara kyrka, innebär att vara en Guds familj, Kristi kropp, en Guds byggnad som byggs för att ära Gud och rymma Guds närvaro och härlighet. Gud vill bo bland sitt folk.
Uppluckring av församlingssynen har gått hand i hand med uppluckring av begreppet synd. Vi får allt svårare med att både definiera och hantera synden."


 Mer land å innta - Jostein Krogedal i Korsets seier - Les HER.


It´s Thursday - Howard Webber - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar