Dagens Nyheter

11 apr. 2014

Nyhetsflödet lördag den 12 april


DO: Fallet Ellinor inte diskriminering
- Världen idag - "Diskrimineringsombudsmannen anser inte att barnmorskan Ellinor Grimmark diskriminerades när hon förvägrades anställning efter att hon meddelat att hon inte kan utföra aborter. Nu går juridiska ombudet Ruth Nordström vidare med hennes ärende.
"Efter att ha utrett de anmälda händelserna gör DO bedömningen att omständigheterna i ärendet inte ger anledning att anta att kvinnan har diskriminerats av landstinget, och därför avslutas nu ärendet."

”Noah” sågas i Vatikanstaten
- Svenska Dagbladet - "Darren Aronofskys bibliska drama ”Noah”, med Russell Crowe i huvudrollen, har redan kritiserats av kristna grupper i USA och totalförbjudits i en rad muslimska länder. Nu sågas den också i Vatikanstaten, rapporterar Hollywood Reporter.
Dagstidningen Avvenire, som ägs av katolska kyrkan, tycker att filmen är ”ett förlorat tillfälle, Noak utan Gud” och fortsätter med att skriva att historien är färgad av ”ekologi och new age”
.

Du ska lyckas i ditt uppdrag!
- Stanley Sjøberg i Webbkyrkan - "I de här orden finns balansen i sund kristendom: ”Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det. Min Fader förhärligas, när ni bär rik frukt och blir mina lärjungar” (Joh 15:7-8).
Många åsikter möter oss och våra egna funderingar kring nyheter, händelser och åsikter påverkar oss. Viktigast av allt är att ha en personlig närhet till Jesus. Det är möjligt att ha en direkt, personlig närhet till Honom. Syftet är att få se konkreta ingripanden, att problem blir lösta, ekonomiska, för bostaden, de mänskliga relationerna. ”Frukten” syftar till både goda egenskaper inom oss – ”Andens frukt”, men också bra resultat i verksamheten som bonde, läkare, sjuksköterska, tekniker, vilket jobb du än har. Läs psalm 1:3… ”Allt vad han gör lyckas väl”. Det gäller både kvinna och man!
"

Brutala övergrepp av Uppdrag Granskning
- Per Ewerts blogg - "Jag är varken präst eller själavårdare. Men å dessa uppdrags vägnar blir jag topp tunnor rasande över det hänsynslösa missbruk som den granskande journalistiken som SVT Uppdrag Granskning just i skrivande stund är i färd med att praktisera mot dessa uppdrag. Dagen rapporterar om att Uppdrag Granskning – likt Kalla Fakta härom året – skickat ut en reporter som med dold mikrofon och kamera besökt präster och falskeligen sökt själavård och förbön i syfte att bli fri från en homosexuell läggning, som underlag för ett kommande program på temat."

Brutala övergrepp av Uppdrag Granskning


Brutala övergrepp av Uppdrag Granskning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar