Dagens Nyheter

9 apr. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 10 april

Det är sannare att säga att Rom är i mig
- Marcus Birro i Expressen - "Jag är i Rom. Men det är sannare att säga att Rom är i mig.
Som kristen är det fantastiskt att besöka katakomberna, de allra första kristna, deras kamp att få tro på Gud och hur de var beredda att gå i döden för denna tro. Jag har varit vid aposteln Petrus grav, stått intill den antika mur där hans kvarlevor murades in för eftervärlden, alltså för oss.
Det gör något alldeles särskilt med mig. Det sätter något väldigt djupt grundläggande i rörelse inuti mig. Min karga, nordiska, protestantiska, individualiserade själ skakas i grunden av den latinska människas självklara och naturliga relation till livet.
"
Klimatlarmen, Antikrist och världsherravälde
- Siewert Öholm i Världen idag - "Häromveckan presenterades en ny rapport från FN:s så kallade klimatpanel, IPCC. Panelen är en minst sagt skamfilad institution, men gör ändå anspråk på att företräda den samlade och enda sanna forskningen om planetens klimatutveckling. Denna gång höll panelen möte i Yokohama i Japan. Rapporten är på 2 500 sidor, och har dessvärre tagits emot med större vördnad än när Mose fick stentavlorna på sin tid. Dokumentet(en) från IPCC behandlas mer eller mindre som gudomliga urkunder vars syften är att profetera om kaos. Normala vetenskapliga prövningsmetoder och diskussioner negligeras eller bannlyses.  I stället kräver man att politiker ska fatta beslut utifrån direkta spekulationer och hypoteser. Detta är en hårdragen analys av IPCC:s verksamhet och motiv. De som gör den typen av analyser avfärdas bryskt som ”klimatförnekare” och oseriösa.
Journalister, även kunniga sådana, har nu under flera år spelat med i IPCC:s alarmretorik. Svensk journalistik tycks vara unikt följsam när det gäller alarm-anpassning
."

Miljonkostnader för HBT-certifiering
- Kyrkans Tidnng - Vi har tidigare lagt ut Imberg/Holmbergs artikel ifrån Kyrkans Tidning. I artikeln kan man bland annat läsa: "Kyrkoledningen framstår som blind och godtrogen när den låter RFSL stå för Svenska kyrkans HBT-certifiering, en satsning som kostar miljontals kronor, skriver Rune Imberg och Bengt Holmberg."
Artikeln har genererat 126 kommentarer, vilket är väldigt många för Kyrkans Tidning. Läs artikeln och kommentarerna och begrunda.

Vi kan ikke gi opp vern om fosteret
- Vårt Land - "Fordi dagens lov representerer et overgrep mot fosteret, vil loven før eller senere bli endret.
Abortkampen i 1970-årene dreide seg ikke først og fremst om kvinnen eller en legenemnd skulle bestemme i abortspørsmålet. Det dreide seg om samfunnet skulle sette et vern eller ikke for fosteret
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar