Dagens Nyheter

7 apr. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 8 april

Många tror på ”en högre makt”
- Världen idag - "Trots talrika historiska källor, tror fortfarande många ungdomar att Bibelns Jesus antingen inte existerat alls, eller att det inte går att säga något om vem han var. Det framgår av en enkät som organisationen Agape Sverige lät göra inför en öppen föreläsning på Uppsala universitet förra veckan. Av 682 svarande ansåg 28 procent att Jesus var en "myt"

 Kyrkan förvånar med att banalisera tårtning
- Johanna Andersson i Göteborgsposten - "Uppmaningar om att använda allergisäkrade tårtor vid så kallad tårtning florerar i kyrkliga sammanhang i olika sociala medier. Att tårta någon är lite lagom, men en tårta i ansiktet kan döda eller allvarligt skada en allergiker. Därför har jag tagit reda på att det på riktigt går att få snälla tårtor på ett kondis i gamla stan, skriver en prästkollega på sin blogg. Och detta kan ju verka rymma en viss pastoral omsorg om en annan människa. Prästen kan tänka sig att tårta någon men vill samtidigt inte riskera att personen i fråga skadas. Nu verkar oron enbart handla om att personen ska skadas fysiskt. Får offret för attacken en allergisk reaktion kan ju den goda och omsorgsvisande förövaren klandras, kanske hållas ansvarig för kroppsskada eller något ännu värre."

PUTIN ELLER OBAMA – hvem lever i en annen verden?
- Israel Today - "Vesten er forvirret over det den russiske president Vladimir Putin gjør i Ukraina, og det er i alle fall én leder som mener at han rett og slett har blitt gal. Tysklands kansler Angela Merkel diskuterte ukrainakrisen med president Barack Obama over telefon, og ifølge New York Times var hun «ikke sikker på om (Putin) var helt i takt med virkeligheten». Hun følte at han levde «i en annen verden»."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar