Dagens Nyheter

22 apr. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 22 april

En omöjlig förhandlingspartner och en del annat
- Kristers blogg - "Sedan en tid tillbaka har ”freds”förhandlingar pågått mellan Israel och dess palestinska motpart, under ledning av Mahmoud Abbas. Som vanligt lägger media (med få undantag) skulden på Israel när förhandlingarna verkar vara på väg att spricka. Och skulle det inte bli någon fred den här gången heller, ja då är det till 100 procent Israels fel.
Det som pågår just nu är den skviljonte omgången av förhandlingar mellan parterna. Förhandlingarna stöds och uppmuntras av Obamaadministrationen, med utrikesminister (Secretary of State) John Kerry som verkställande agent. President Obama skulle givetvis få mycket beröm om förhandlingarna mot förmodan skulle lyckas. Enligt min ringa mening kan de inte lyckas. Det är absolut omöjligt. Varför då?
"

En påskdagsmorgon med böjda knän och springande fötter
- Tommy Dahlmans blogg - "En påskdagsmorgon med böjda knän och springande fötter. Denna påskdagsmorgon, den första dagen i veckan, var några kvinnor på väg till graven där Josef från Arimatea och Nikodemus hade lagt Jesus. De visste att de nu stod inför gigantiska svårigheter att övervinna. 1/ Den stora stenen som de hade vältrat framför graven. 2/ Soldaterna som bevakade graven 3/ Kejsarens sigill som hade förseglat alltsammans. På vägen till graven samtalade kvinnorna om sina problem: ”Vem ska åt oss vältra bort stenen från ingången till graven?”...
...Tack vare denna påskgryning stänger vi inte våra kyrkor och bönhus. Vi ber inte missionärerna komma hem. Vi uppmanar inga präster att sig ett annat arbete. Tvärtom. Vi ber skördens Herre om ännu fler arbetare till bärgningen. Och aldrig någonsin i historien har fler människor tagit emot Jesus som sin personliga frälsare som nu. Aldrig har den kristna kyrkan vuxit så gigantiskt som den gör just nu. Den fortsätter i förtröttlig styrka med sina böjda knän och springande fötter.
"

Kina vil om få år bli verdens største kristne land
- Norske Dagen - "Kristendommen er på frammarsj i Kina, som i løpet av få år vil ha flere kirkegjengere enn noe annet land i verden, spår ledende ekspert.
Kina er fortsatt offisielt et ateistisk land, og under den såkalte kulturrevolusjonen på 1960- og 70-tallet sørget Mao Zedong og rødegardistene for å stenge alle landets kirker.
Etter Maos død begynte millioner av kinesere igjen å søke til kirkene og i 2010 var det 58 millioner protestanter i landet, ifølge en undersøkelse utført av Pew Research Centre
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar