Dagens Nyheter

5 apr. 2014

Nyhetsflödet söndag den 6 april

Ohederlig debatt om prästers samvetsfrihet efter trakasserierna i Kinna
- Jacob Rudolfsson på SEA:s hemsida - "Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) är det svårt att hitta samband med förekomsten av teologiskt konservativa rörelser och hatbrott med homofobiska motiv. Att därför använda de trakasserier som riktats mot ett homosexuellt par i Marks kommun som slagträ i en kyrkopolitisk debatt om prästers samvetsfrihet är djupt ohederlig."

Människor är inte till salu!
- Ruth Nordström i Världen idag - "Människohandel – trafficking – är ett av de allvarligaste brotten på global nivå i världen i dag. Brottet innebär utnyttjande eller tvångsutnyttjande och utgör kränkningar av ett flertal mänskliga rättigheter. Offren för människohandel uppgår till den ofattbara siffran 27 miljoner människor – och det är de mest sårbara grupperna, nämligen unga kvinnor och barn, som drabbas mest. De utsätts för tvång till prostitution eller andra former av sexuell exploatering, tvångsarbete eller tvångstjänster. Utnyttjande äger rum så snart en person tvingats genom hot om våld eller användande av våld, bortförande, bedrägeri eller vilseledande, oavsett om offret gett sitt medgivande eller inte."

Miljonkostnader för HBT-certifiering
- Kyrkans Tidning - "Kyrkoledningen framstår som blind och godtrogen när den låter RFSL stå för Svenska kyrkans HBT-certifiering, en satsning som kostar miljontals kronor, skriver Rune Imberg och Bengt Holmberg.
Enligt en debattartikel i Kyrkans Tidning av biskop emeritus Biörn Fjärstedt befinner sig Svenska kyrkan nu i "fritt fall". Enligt Fjärstedt vet "alla" att detta är läget...
...Detta beslut är inte bara dåligt. Det är katastrofalt, andligt och teologiskt.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar