Dagens Nyheter

9 apr. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 9 april

Ännu en martyr - Holländsk präst skjuten i Syrien
- Sveriges Radio - "En 75-årig holländsk präst som bott i Homs i Syrien i nästan femtio år, sköts i dag ihjäl. Tidigare i år skickade han ut flera nödrop då han sade att människor i Homs hungrar.
Den holländske prästen kom till den syriska staden i slutet av 1960-talet och stannade kvar nu under kriget, trots beskjutning och belägring. Han valde också att stanna i Homs när runt 1 400 civila evakuerades tidigare i år.
I dag sköts han ihjäl vid sitt hem med flera skott i huvudet, den syriska statliga nyhetsbyrån säger att "terrorister" ligger bakom mordet medan den största syriska oppositionsorganisationen ger regimen skulden.
"

SVT lurade präster i själavårdssamtal

- Bitte Assarmo i Världen idag - "När Peter Artman var på väg till möte i kommunfullmäktige konfronterades han av ett reportageteam från SVT:s Uppdrag granskning. Ställd mot väggen tvingades han låta sig intervjuas om ett fejkat själavårdssamtal arrangerat av en av UG:s reportrar....
...Peter Artman berättar att han flera gånger frågade reportrarna hur de kunde agera så förljuget. Ali Fegan försvarade agerandet med att det är det enda sättet för Uppdrag granskning att komma åt hur det kan gå till i ett själavårdssamtal.
Peter Artman tycker trots allt att det gick att prata med Uppdrag gransknings reportrar.
– När de beskrev vad de ville komma åt – den enda frågan om att bota homosexualitet – så försökte jag hjälpa dem att se på saken ur ett vidare perspektiv. Det fanns något att bemöta och jag ville inte avvisa dem bara för att de uppträtt förljuget. Jag såg det som en möjlighet att ge en klarare bild än den som kommer från en grumlig bandupptagning, förklarar han.
"

Lettland stoppar rysk TV

Från Lettlandsbloggen:

- Dagens Nyheter - "Lettland och Litauen har beslutat att förbjuda ryska tv-sändningar under tre månader framåt. Sändningarna sägs hota ländernas säkerhet, rapporterar finländska Yle och baltiska medier.
Lettland och Litauen har beslutat att förbjuda ryska tv-sändningar under tre månader framåt. Sändningarna sägs hota ländernas säkerhet, rapporterar finländska Yle och baltiska medier.
Lettland förbjuder RTR Rossija och Litauen RTR Planeta. Båda ägs av ryska staten via bolaget VGTRK.

Deras nyhetsrapportering från Ukraina beskrivs som för ensidig och sägs "ofta ha en baktanke". I Litauens fall har man också reagerat mot "lögnaktiga och kränkande" tv-dokumentärer om händelserna 1991 då de baltiska länderna frigjorde sig från Sovjetunionen, skriver nyhetssajten Baltic Times.

Noen få stemmer manglet på homovielse
- Norske Dagen - "KIRKEMØTET, Kristiansand: 64 stemte mot, 51 for vielsesliturgi for homofile og lesbiske i Den norske kirke. Dermed falt forslaget.
51 delegater stemte for å innføre vielsesliturgi for homofile og lesbiske i Den norske kirke. Det må være 59 stemmer for å få flertall i Kirkemøtet. Dermed manglet det mest radikale forslaget om å innføre full vielsesliturgi for homofile og lesbiske par bare skarve åtte stemmer på å bli vedtatt i Kirkemøtet.

64 stemte mot. Det ble klart like før klokken halv elleve tirsdag formiddag. Det var avgitt 116 stemmer, men en stemme ble forkastet.
"

PR-rådgiver: Homodebatten svekker kirkens omdømme
- Vårt Land - " Men noen liker at kirken ikke lar seg rokke, sier Jan Størksen.
Kommunikasjonsrådgiveren som er kjent for å ha utviklet Frelsesarmeen som merkevare, mener Den norske kirkes rykte har fått en kakk etter utfallet i saken om homovigsler på Kirkemøtet
."

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar