Dagens Nyheter

25 apr. 2014

Nyhetsflödet lördag den 26 april

Muslimer attackerar de kristna på Papua Nya Guinea
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Under påskhelgen på Papua Nya Guinea där vi har ansvar för ett barnhem med ett 70-tal barn och ungdomar, kom muslimska angrepp med dånande motorcyklar och med män beväpnade med svärd, spjut, knivar och skjutvapen. Man angrep kyrkorna och krossade fönstren och hotade våra kristna vänner. Syftet är att vilja jaga bort alla kristna och genomföra en islamisering av den delen av Indonesien. Det här är människor jag känner nära tillhörighet med. Låt oss be för barnen, ungdomarna, församlingarna, pastorerna. Vi ber om Guds Andes närvaro, heliga änglars närvaro. Vi ber om beskydd, men om de kristna måste lida, då ber vi om frid, trygghet, en öppen himmel, nåd och styrka att inte hämnas, genom att slå tillbaka."

I framkant trots krig och attacker
- Lisa Abramovicz i Världen idag - "Trots umbäranden har Israel inte brutits ner, inte förlorat hoppet utan lever vidare som en liberal, demokratisk stat med lika rättigheter för alla sina medborgare. Israel har integrerat invandrare från 160 länder och har ändå skapat en nationell identitet. Israel har den största invandringen i världen i förhållande till sin folkmängd. Israel är ett av de mindre länderna i världen med mindre än en tusendel av världens befolkning. Ändå har landet proportionellt sett fler forskare i arbetskraften än resten av världen.
Israel ligger i framkant när det gäller IT, data- och nätsäkerhet, biomedicin, ekologisk hållbarhet, modernt jordbruk och nystart av företag. Det senare har nyligen Stefan Löfven lovordat i en intervju i Aftonbladet. Sjukvården är av världsklass och Israel hjälper sina grannar, som palestinierna på Västbanken och Gaza. De flesta av världens stora IT-företag har utvecklingsbolag i Israel, som IBM, Microsoft, Motorola, Samsung, Siemens, GE, Philips.
Vattenförsörjning är en nationell prioritet. Avsaltningen av havsvatten ökar så att det i år svarar mot 80 procent av landets dricksvattenbehov. Ansenliga volymer vatten exporteras till Jordanien och PA. Utrustning för droppbevattning, uppfunnen i Israel, säljs över hela världen och ökar skördar med lägre vattenåtgång.


Jesusmanifestationen 17 maj och SEA:s inomhustorg om Jesus som enda vägen till Gud
- SEA:s hemsida - "Enda vägen till Gud? – det unika med Jesus i en värld full av religioner". Det är namnet på Svenska Evangeliska Alliansens inomhustorg på Jesusmanifestationen lördagen den 17 maj.
I Nya testamentet gör Jesus det exklusiva anspråket på att vara den enda vägen till Gud. "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig," säger han i Johannesevangeliet 14:6 och påstår därmed att alla andra livsåskådningar är oförmögna att erbjuda människan slutgiltig frälsning. Hur förhåller sig då den kristna trons exklusivitet till dagens pluralistiska och mångreligiösa samhälle?
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar