Dagens Nyheter

22 apr. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 23 april

Om Jesus inte hade uppstått …
- Dagen - "Vårt liv som kristna börjar med tron på det otroliga, skriver Felicia Ferreira.
När Aftonbladet i påsktider 2014 gör en hel tidningsbilaga på plats från Jerusalem med namnet Fallet Jesus ja, då stannar väl nästan klockorna. Att landets största, och kanske mest kristendomskritiska, dagstidning överraskande bestämmer sig för att berätta för det svenska folket, sida upp och sida ned, om vad påsken egentligen är och betyder, kan bara tolkas på två sätt.
Det ena är att det år 2014 är så illa ställt med folkbildningen att Aftonbladets gamla slogan ”Aftonbladet behövs om sanningen skall fram” kräver att man ger en journalistisk bild av vad närmare två miljarder av världens alla människor tror på. Alltså, Jesus är död, men också uppstånden.
Den andra tolkningen kanske inte Aftonbladsredaktionen vill ställa sig bakom, men den skulle kunna vara att det finns ett sug efter att ta reda på vad vi själva i tusen år i Sverige har trott och tror på. Båda teorierna kan stämma.
"

Förvåning, tvivel och glädje
- Kyrkliga ting - "När Jesus Kristus från Nasaret på riktigt visade sig vara levande igen efter att ha varit död ändrades tillvarons spelregler för all framtid. När världen, verkligheten och mänskligheten nu står inför fullbordat faktum blandas förvåning med tvivel och glädje. Förvåning därför att det som har hänt bryter mot all tidigare erfarenhet. Tvivel därför att alltihop låter helt och fullständigt osannolikt. Glädje därför att konsekvenserna är så fantastiska, så oerhörda och så radikalt annorlunda mot allt vad människan hade kunnat förvänta sig av den Gud som till synes skapar liv som falnar och dör. Glädje därför att det nu har visat sig att det liv som Gud skapar inte låter sig begränsas av döden. Det är en ljuvlig lott och en skönhetens arvedel."

Guds Ande ska vägleda dig och samarbeta med dig!
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Guds Ande vill ge dig vägledning och påverka dina medmänniskor så att Guds vilja förverkligas! Du ska få uppleva en kraft, energi, men också det obeskrivliga, övernaturliga och påtagliga undret i dina omständigheter. Guds Andes närvaro i ditt liv är avgörande för att du ska lyckas i detta som länge varit din vision, önskan och bön.
Nu är det viktigt att bli medveten om det Bibeln klargör, att ”sedan ni kommit till tro, (har) ni tagit emot den utlovade helige Ande som ett sigill” (Ef 1:13-14). Var trygg i att Guds Ande är nära av nåd!
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar