Dagens Nyheter

16 apr. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 16 april


Brunne beklagar middagen i stadshuset
- Kyrkans Tidning - "Jag beklagar!
Med den rubriken backar nu biskop Eva Brunne efter den kritik hon har fått för konferensmiddagen i Stockholms stadshus.
Redan innan middagen ägde rum diskuterade arrangörerna om de borde avblåsa den.
– En person i vår närhet uppmanade oss att tänka över det. Men tyvärr var vi inte så kloka, säger biskop Eva Brunne.
I en kolumn på ledarsidan i senaste numret av Kyrkans Tidning kritiserar prästen Annika Borg middagen som Stockholms stift och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation höll i Gyllene salen i stadshuset.
"

Av fyllon, barn och dårar får man höra sanningen - Och av taxichaufförer
- Marcus Birros blogg - "I Sverige, säger jag, jagar man alla som vågar ha en avvikande uppfattning i olika frågor och detta trots att man skryter om hur fördomsfria och toleranta man är. I Sverige ljuger seriösa journalister för präster om att deras liv är i kris i syfte att smyfilma och sedan förlöjliga och håna deras viktiga själasörjande arbete. I Sverige är det förbjudet för en barnmorska att åberopa samvetsfrihet om hon inte vill medverka till aborter. I Sverige mordhotas du om du utryckligen vågar stå för upp för din kristna tro. I Sverige sätter vi en ära i att montera ner allt heligt. Vi avsäger oss vårt eget förflutna, kan du tänka dig det? Vi skäms över vilka vi var en gång. Vi bryr oss inte om Gud."

Moské-insamling anmäld till domkapitlet
- Kyrkans Tidning - "Nacka församling i Stockholm driver det interreligiösa projektet Guds Hus. Nu har församlingen startat en stiftelse för att samla in pengar till byggandet av en moské, som en del i projektet. Beslutet har anmälts till domkapitlet.
Guds Hus är ett interreligiöst projekt i Fisksätra, i Nacka församling där Svenska kyrkan, St Konrads katolska församling och Muslimernas förening i Nacka samverkar.
"

Maria och Judas – vilka kontraster!
- Tommy Dahlmans blogg - "Maria och Judas – vilka kontraster! Maria och Judas var de första som förstod att Jesus skulle dö. Vilka kontraster! Den ena häller en hel årslön över hans fötter och gläder sig över att kunna göra det. Den andre säljer honom för trettio usla silverpenningar. När översteprästerna såg att en av Jesu egna apostlar erbjöd sig att hjälpa dem tog de med glädje tillfället i akt. Också detta var förutsagt i skrifterna. ”Också min vän, som jag litade på, han som åt mitt bröd, lyfter nu mot mig sin häl.” Ps 41:10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar