Dagens Nyheter

14 apr. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 15 april

Nu tar vi fight för samvetsfrihet
- Ruth Nordström i Världen idag - "Diskrimineringsombudsmannen har fattat beslut i barnmorskefallet Ellinor Grimmark. Som barnmorska vill Ellinor Grimmark enligt egen utsago "verka i ett yrke som skall värna om och rädda liv till varje pris". På grund av sin kristna tro önskar hon inte medverka till abort. Hon vill inte utsläcka mänskligt liv varken i dess början eller slutskede. Frågan om samvetsfrihet inom svensk sjukvård vid abortingrepp har tidigare aktualiserats efter rapporter från vårdpersonal om små bebisar som ligger och självdör i sköljrummet efter sena aborter, och inte ens tillåts smärtlindring, och när vårdpersonal uttryckt önskemål om att ha möjligheten att slippa medverka till selektiva flickaborter. Det är förståeligt att vårdpersonal inte vill medverka vid dessa aborter. Deras rätt till samvetsfrihet har dessutom stöd i internationell rätt."

Fasta i Gyllene salen
- Annika Borg i Kyrkans Tidning - "Det kostar 60 000 kronor att hyra Gyllene salen i Stockholms stadshus. Det tillkommer en avgift på 12 500 kronor för garderob och vakt. Det är inte vem som helst som får hyra, brudpar göre sig icke besvär, utan det är företag och organisationer som gäller.
Det var hit Stockholms stift valde att förlägga festmiddagen under sina två dagars presidiekonferens förra veckan. Kyrkoherdar, förtroendevalda och stiftsledning samlades till trerätters-måltid bland skimrande väggmosaiker. En och annan av de inbjudna funderade nog ett varv på signalvärdet, det är ändå fastetid och kampanjen utrota hungern pågår som bäst och soppköken rullar runt i landet, så också i huvudstaden.
"

20 miljoner har sett katolske prästen Ray Kelly sjunga Hallelujah
- Signum - "Mer än 20 miljoner tittare har via YouTube sett den katolske prästen Ray Kelly sjunga Leonard Cohens låt ”Hallelujah” vid ett irländskt bröllop [klicka här]. Fader Kelly är kyrkoherde i församlingen Our Lady of Perpetual Innovation, i Oldcastle på Irland."
Se och hör klippet från bröllopet HÄR...

Statsminister Cameron ønsker god påske med Jesus-hilsen
- Vårt Land - "Påsken har fått Storbritannias statsminister til å fortelle om egen tro.
Cameron holdt forrige uken en mottakelse for kristne ledere i Downing Street. BBC skriver at han på møtet skal ha omtalt Jesus som sin personlige frelser. Og i et radiointervju sier statslederen om at barn bør lære om de religiøse aspektene ved påske.
Videre fortalte Cameron at «mine øyeblikk med mest fred» skjer annenhver torsdag morgen når han deltar på nattverd i St. Mary Abbots, en kirke vest i London som er tilknyttet skolen hans barn går på
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar