Dagens Nyheter

5 apr. 2014

Nyhetsflödet lördag den 5 april

Alla åsikter är inte tillåtna
Dagens Nyheter skriver om att den nyligen tillsatte vd:n för Mozilla, som är mest känt för webbläsaren Firefox, får lämna sin post. Orsaken är att han är emot samkönade äktenskap.
DN skriver: "Mozillas ledning har känt till Eichs inställning sedan åtminstone 2012, men det var först efter den externa kritiken som det ömsesidiga beslutet om att skilja honom från vd-posten fattades."


Bulta på rätt dörr
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Väljer du att slå på våldets port, öppnas den till slut. Väljer du att varje vecka mata dig med våldsuttryck och krigsretorik så kommer det att färga ditt sinne, din handling. Det är inte konstigt om det till slut blir konkret handling....
...På planen må det vara elitfotboll enligt regelboken, men på supporterläktaren härskar samma oskrivna lagar som format arméer genom årtusenden. Vi och dem kan inte samexistera. Och det är ingen direkt ny företeelse att män i grupp som tillsammans hetsar mot en yttre fiende till slut tar till våld, antingen med skjutvapen, eller som i helgen, med glasflaskor. Styrelserna i Sveriges supporterklubbar måste inse detta samband.
"

Ulf Ekman slutar som ledarskribent
- Lukas Berggren i Världen idag - "Ulf Ekman har sedan starten av Världen idag varit en verklig pelare i arbetet. Under många år var han ordförande i styrelsen och de senaste åren har han varit en av våra ledarskribenter. I kristider har hans engagemang för tidningen varit ovärderligt. Också för mig personligen har han betytt väldigt mycket. Hans insatser kan knappast överskattas.
Som vi har rapporterat om den senaste tiden har Ulf Ekman nu beslutat sig för att upptas i den katolska kyrkan. En konsekvens av detta beslut blir att han inte längre kommer att vara ledarskribent på Världen idag.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar