Dagens Nyheter

26 okt. 2014

Nyhetsflödet söndag den 26 oktoober

Hellre stat än Stadsmission enligt S

- Maria Ludvigsson i Svenska Dagbladet - "När regeringen avskaffar avdraget för gåvor är det dels en sorglig reform som ytterst drabbar dem som står helt utan skyddsnät, dem som inte täcks av den mäktiga välfärdsstaten utan räddas av ideella krafter. Dels en tydlig ny linje som minskar medborgarens makt och betydelse till förmån för den politiska makten."

Islamofobi otillräcklig förklaring för unga svenskars radikalisering
- Jacob Rudolfsson på SEA:s hemsida - "Enligt Säpo har 90 svenskar anslutit sig till Islamiska Staten (IS) eller liknande terrorgrupper. Mörkertalet är dock stort. Terrorismforskaren Magnus Ranstorp gör bedömningen att det rör sig om minst 150 personer som rest till Syrien för att bli jihadister.
Om man får tro Sveriges Unga Muslimer (SUM) och bostadsministern Mehmet Kaplan handlar det dock om muslimer som möter rasism och islamofobi i Sverige vilket i sin tur leder till att de ansluter sig till IS. Skälet till att ett antal unga svenska muslimer reser till Mellanöstern för att slakta och våldta både muslimer och icke-muslimer är alltså att det svenska samhället är fientligt inställt till muslimer.
Påståendet väcker ett antal frågor. Borde vi inte se en tillökning av svenska terrorister från andra utsatta minoritetsgrupper till följd av samhällets fientlighet?"

Professor (v)ill införa dödshjälp
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Han var med i Vänsterpartiet kommunisterna sedan 1970-talet och var med och skrev om partiprogrammet när Berlinmuren föll och ordet kommunist togs bort ur partibeteckningen. Genom sin ställning som professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet har Torbjörn Tännsjö fått legitimitet att driva på dödshjälpsdebatten i Sverige.
Han är marxist och aktiv i Vänsterpartiet. Men genom sin ställning som professor vid Stockholms universitet har han också fått uppdraget som ledamot av Socialstyrelsens rådgivande nämnd för etiska frågor och sitter dessutom i Donationsrådets etiska kommitté.
Den plattform som Torbjörn Tännsjö har fått för att driva sina extrema åsikter om exempelvis dödshjälp är alltså betydande.
Tännsjö har i flera etiska frågor hamnat på kollisionskurs med de funktionshindrades organisationer i Skandinavien. Det gäller såväl bortsortering av foster med funktionshinder som dödshjälp."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar