Dagens Nyheter

30 okt. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 30 oktober

Torsten Åhman kritisk till mirakelpredikant
- Sändaren - "I TV4-programmet Kalla Fakta granskades i går den kringresande mirakelpredikanten Jens Garnfeldts metoder. Torsten Åhman, pastor i Equmeniakyrkan, uttalade stark kritik mot vad han menar är ren manipulation.
I Kalla Fakta fick Jens Garnfeldt bli representant för hela den snabbt växande karismatiska rörelsen i världen. Tittarna fick bevittna helandemöten med extatiska människor, människor som faller och pastorer som skriker. Mest uppseendeväckande är det att Jens Garnfeldt befaller cancersjukdomar att lämna människors kroppar och förklarar dem som friska."

Pastor Torsten Åhman i TV programmet Kalla Fakta
- Tommy Dahlmans blogg - "Det finns frågetecken kring inramningen av Jens Garnfeldts mission, uttryckssätt och jargong. Men att som Torsten Åhman avrätta både Jens och alla de människor som arbetar tillsammans med honom som medvetna bluffmakare är att gå för långt. Jag känner, inte så få, av dessa människor och vet att dessa har ett större rättfärdighetspatos än en bondfångares. Dessutom drar, genom sin medverkan i Kalla Fakta, Torsten Åhman alla de kyrkor i Sverige som nämndes i programmet inför samma värdsliga domstol som anser att alla rapporter om under och tecken är humbug. Jag tänker på församlingen Arken med pastor Linda Berling som har många års erfarenhet av själavård och helande, Nordanstigs Kristna Center, Södermalmskyrkan i Stockholm för att nämna några."

TV4 sponsrar ockult healing - men granskar kristen förbön
- Inblick - "TV4-gruppens egen programledare Caroline Giertz tror inte att Alvedon och röntgen kan bota hennes migrän. Istället söker hon sig till ockult healing via inkaindianer från Peru i ett av sina program i serien ”Det okända”. I veckan ägnade TV4-gruppens nyhetssändningar och granskande program ”Kalla fakta” stor uppmärksamhet åt att ifrågasätta kristen förbön för sjuka.
Via program som ”Det okända”, ”Hemsökta hus”, ”Andar, finns dom?” och ”Livet på andra sidan” lanserar TV4:s kanal Sjuan öppet tron på ockultism, spiritism och healing.
De ockulta medier som medverkar i programmet kan genom den kraftfulla marknadsföring de får via TV4 ta ut skyhöga priser av de privatpersoner som anlitar deras tjänster.
Mediumguiden, en samlingsplats på nätet för dem som praktiserar ockultism och spiritism, gör reklam för tv-programmet ”Det okända” och beskriver bland annat Birkan Tore som ”ett av seriens nyaste medium”.

Culture eats strategy for breakfast
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "Förra veckan talade jag på Frälsningsarméns territoriella ledardagar på Hjälmargården. Första dagen var temat ”Ledare i Guds rike”, och jag utgick till stor del från den bok med samma titel som jag har skrivit.
I anslutning till detta tog jag också upp detta med förändringsarbete, och jag knöt an till det berömda citatet från den amerikanske ledarskapsgurun Peter Drucker: ”Culture eats strategy for breakfast.”
Sanningen är ju den att en av de absolut största och viktigaste utmaningarna för oss som ledare – och det gäller alla ledare som vill göra någon form av skillnad med sitt ledarskap, inte bara pionjärer – är att bidra till en kultur som tjänar de mål vi har ställt upp för vår organisation. Ledarskap handlar om inflytande, och en påfallande stor del av detta utövas av den kultur som vi som individer och sammanhang är bärare av."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar