Dagens Nyheter

18 okt. 2014

Nyhetsflödet lördag den 18 oktober

Nu är det vår tur
- Berit Simonsson i Världen idag - "Kristi kyrka ska göra samma saker som Jesus gjorde då – fast nu.
Avsikten med att det finns biskopar, präster, pastorer, "vanliga kristna", kyrkor, bönhus och församlingar, är just denna. Kristi kyrka ska göra samma saker som Jesus gjorde då – fast nu.
För att vi alla ska kunna få livsförvandlande möten med den levande och uppståndne Jesus också i dag.
Det riktigt allvarliga i dag, om "kyrkans röst" säger något annat än det Jesus vill ha sagt, är att människor inte får det möte med Jesus som var tänkt.
Ingen ska gå oberörd från ett möte med Jesus när han i dag genom sin kyrka, var den än finns här på jorden, talar till oss och handlar med oss."

Drottningen tvingas in i åsiktskorridoren
- Claphaminstitutet i Aftonbladet - "Claphaminstitutet: Är det verkligen opolitiskt att förespråka aborter?
Nyheten har gått varm genom svenska medier om Uppsala universitets och hovets drastiska beslut att ställa in ceremonin där drottning Silvia skulle ta emot en utmärkelse för sitt arbete för dem som fallit offer för trafficking.
Själva den tänkta ceremonin är i sig varken problematisk eller kontroversiell. Men varken metoden eller motiveringen att stoppa utdelningen var speciellt snygg. För det skedde genom att flytta fokus från ceremonins och utmärkelsens innehåll till en annan människovärdeskopplad fråga som den utdelande organisationen Scandinavian Human Rights Lawyers också arbetar för, nämligen ofödda människors rätt till liv och värdighet.
Den här händelsen väcker flera viktiga frågor. Det handlar dels om Uppsala universitets roll som en del i det öppna demokratiska samhället. Men frågan blir dubbelt problematisk när vi ska försöka förstå varför Sveriges drottning avstår från att ta emot ett pris för sitt arbete med trafficking, enbart på grund av att arrangören också försvarar ofödda barns rättigheter."

Obama mötte Frälsningsarmén
- Från Norge idag papperstidningen -


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar