Dagens Nyheter

15 okt. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 15 oktober

Nordström slår tillbaka mot abortkritiken
- Dagens Nyheter - "Ruth Nordström slår i dag tillbaka mot anklagelserna om att Scandinavian Human Rights Lawyers skulle vara en antiabortorganisation. ”I det smala, lilla Åsiktssverige blir det så fel ibland”, säger hon.
Ruth Nordström slår i dag tillbaka mot anklagelserna om att Scandinavian Human Rights Lawyers skulle vara en antiabortorganisation. ”I det smala, lilla Åsiktssverige blir det så fel ibland”, säger hon.
Det var på söndagen som Hovet meddelade att drottning Silvia inte skulle komma att delta i det seminarium om trafficking och människohandel som Uppsala universitet skulle anordna senare i veckan."

RFSU, gör ert jobb istället för att obstruera goda krafter i samhället!
- Tommy Dahlmans blogg - "RFSU, gör ert jobb istället för att obstruera goda krafter i samhället!
Scandinavien Human Rights (läs SHR) jobbar som en seriös och vetgirig organisation mot ökad trafficking i världen. Människohandel är olagligt och omfattar både tvångsarbete och prostitution. Upp till 4 miljoner människor traffickeras varje i år. Cirka 85 % är kvinnor och hälften är barn under 18 år.
RFSU kunde inte låta bli. Man var bara tvungen att infiltrera, böka, oroa och förvirra ändå upp till Drottning Silvias rådgivare för att stoppa mottagandet av priset Human Dignity Award som är ett hederspris till Drottningen för hennes engagemang mot övergrepp och exploatering.
Det fanns inte en chans att RFSU kunde se det gemensamma intresset som handlar om människors utsatthet. RFSU s aptit på sin egen självupptagenhet och sina egna särintressen är att likna med ett missbruksbeteende där dessa ständiga mantran rullar runt; mitt begär, mina behov, mitt ego." 

Storbritannien har inte erkänt en Palestinsk stat
- Siewert Öholms blogg - "Storbritannien har inte erkänt en palestinsk stat
Här nedan lägger jag ut två inlägg på facebook med anledning av det lite parlamentariskt märkliga i beslutet som togs i brittiska parlamentet i går kväll. Dels en reaktion på beslutet från sent i går kväll. Dels en  reaktion på det jag förutsåg skulle hända i svenska medier idag.
Jag ser det som viktid information till alla intresserade i frågan. Men också exempel på journalistikens makt att berätta sanningen i passande delar."

Attacken på ministern: ”Han är islamist”
- Dagens Nyheter - "Löfvén har tagit in en islamist i regeringen. Nye bostadsministern Mehmet Kaplan(MP) har åtskilliga gånger kommit undan med att stödja radikalisering – och kan orsaka stor skada, menar tidigare riksdagsledamoten Nalin Pekgul(S), i en debattartikel. ”Det där är svepande anklagelser som inte går att försvara sig emot”, kontrar Kaplan.
Nalin Pekgul anser att utnämningen av Kaplan till minister är ”förvånande och förfärande”.
Hon pekar i en debattartikel i DI på flera tveksamma uttalanden som Mehmet Kaplan gjort, och menar att ingen vågar kritisera honom av rädsla för att framstå som islamofob.
Kaplan har jämfört jihadister som åker till Syrien för att strida med IS, med svenskar som kämpade i finska vinterkriget. Sedan backade han och sa att det inte var en bra jämförelse.
Men: ”Jag är övertygad om att Mehmet Kaplan sa precis vad han menade och att han betraktar jihadisterna som frihetskämpar” skriver Pekgul i sitt angrepp på Kaplan." 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar