Dagens Nyheter

1 okt. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 2 oktober

IS terror riskerar att överträffa allt vi sett
- Anders Persson på SvD Brännpunkt - "IS framväxt är en mardröm, en potentiell draksådd som kan överträffa allt som vi hittills sett under snart 15 års krig mot terrorismen. Ett möjligt realistiskt alternativ till IS vore ett iranskt imperium från västra Afghanistan till Golanhöjderna vid Israels gräns, men det är om möjligt en ännu större mardröm för västerländska politiker än IS. Med andra ord, Mellanöstern är för närvarande inget smörgåsbord av goda policyalternativ för oss här i väst.
En avgörande fråga för framtiden är huruvida IS kommer att attackera Europa och USA. Ingenting IS gjort hittills, det bestialiska våldet inkluderat, tyder på att dess ledare agerar irrationellt. Abu Bakr al-Baghdadi vet mycket väl att talibanerna förlorade sin regim i Afghanistan därför att man lät al-Qaida attackera USA från sitt territorium. Om IS inleder en våg av attacker mot väst kommer USA och dess europeiska allierade tvingas gå in med full kraft i Irak och Syrien, denna gång för att vinna – inte freden utan kriget."


 En unik sjuttioårsperiod
- Bength Gustafsons blogg - "Jag vågar påstå, att vi aldrig har levt i en sådan intensiv och händelserik tid som vi lever i nu. En sjuttioårsperiod ifrån Israels statsbildning 1948 och framåt, av accelererande och expanderande händelser och skeenden. Israels statsbildning, som är det viktigaste tidstecknet inför Jesu återkomst och som var startskottet för en rad tidstecken inom de tre folkgrupper som jag nämnde om i min förra bloggtext: Israel och det judiska folket, Församlingen Kristi kropp och hednanationerna världen över. Händelser/tidstecken som avlöser varandra i en allt snabbare takt och som får allt större och större omfattning.
Många av dessa händelser/tidstecken sker samtidigt och det är ett observandum för oss. Och ett av deras viktigaste kännetecken är, att de kan SYNAS och HÖRAS över hela världen. Inget sker isolerat eller okänt i vår IT- och massmediala värld. I Uppenbarelseboken, som är en avgörande bok i detta avseende och som skrevs under den senare delen av det första århundradet efter Jesu födelse, förekommer ordet SE eller synonyma ord över 80 gånger och ordet HÖRA eller något besläktat ord omkring 40 gånger. Och Johannes, som såg och hörde om alla dessa kommande händelser, han fick mandatet av Jesus att skriva ner och lämna åt eftervärlden ”allt vad han hade SETT och HÖRT”. (Upp. 1:1-2, 19. 4:1. 22:8-10)."


Vad händer om gränserna stängs?
- Stefan Swärd i Världen idag - "Sverigedemokraternas valframgångar har orsakat mycket debatt, även inom den svenska kristenheten. Från många håll har förts fram synpunkten att vi inte vill diskutera och prata om problemen med invandringen och med hoten från islam. Jag tycker inte alls att den beskrivningen stämmer. Hoten med islamisering och terror från extrema muslimer är ju en av de stora utmaningarna för västvärlden i dag.
Jag har hört till dem som kritiserat svensk flyktingpolitik, utifrån att den har varit för strikt. Inte minst har vi sett åtskilliga exempel på hur hopplöst svårt det är för konverterade muslimer att få asyl, trots att alla vet att det är livsfarligt för dem att bli utvisade till det muslimland de kommer ifrån. Flyktingfrågor och invandringspolitik diskuteras ständigt, påståenden om att det tystas ner är obegripligt och okunnigt." 


Gatefotball på TV2 (Norge)
- Perlerportalen (No) - "Førstkommende søndag 5. oktober kl. 18.00 sender TV2 første episode i serien om Frelsesarmeens gatefotball: "Mitt livs sjanse". Vi følger spillere fra ulike gatefotball-lag fra hele Norge fra før NM i Oslo i mai, utvelgelse av spillere til landslaget og til slutt VM i Chile i oktober."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar