Dagens Nyheter

20 okt. 2014

Nyhetsflödet Måndag den 20 oktober

Islamofobi förklarar inte extremismen, Kaplan (MP)
- Anna Dahlberg i Expressen - "Hat mot muslimer är ett stort och allvarligt problem. Men det är ett förvillande stickspår i debatten om IS och svenska jihadister...
S våldsorgie har chockerat omvärlden. Men egentligen finns det ingen anledning att vara särskilt förvånad. Som Mellanösternkännaren Aron Lund har påpekat är IS ingen ny grupp, utan en direkt fortsättning på den organisation som ledde motståndet mot USA under Irakockupationen år 2003-2011 (Expressen 20/8).
Då var gruppen känd som al-Qaida i Irak, sedermera Iraks islamiska stat, ISIS och numera IS. Det var denna grupp som år 2007 utlovade belöning för att halshugga konstnären Lars Vilks och som tre år senare motiverade Taimour Abdulwahab att spränga sig själv till döds i centrala Stockholm.
Ideologin är densamma, våldet lika urskillningslöst."

”Dödshjälpsdebatten är som en kniv mot vår strupe”
- Ruben Agnarsson i Inblick - " I Debatt på Sveriges Television i torsdags förra veckan förklarade filosofen och vänsterpartisten Torbjörn Tännsjö varför han vill att dödshjälp ska införas i Sverige. Gunnel Larsson, som inledningsvis tillfrågades om hon ville medverka i programmet, blir upprörd över argumentationen.
– Alla de jag har pratat med i handikapprörelsen de senaste dagarna har samma uppfattning. Vi är emot dödshjälp, det hotar våra liv, det är som att sätta kniven mot vår strupe, säger hon till Inblick.
– Jag har pratat med ett antal personer i handikapprörelsen sedan SVT Debatt ringde upp mig om att eventuellt vara med i tv-debatten. Vi har pratat och pratat och vi är så eniga så det kan ingen fatta. Vi har inte två åsikter i saken, vi har en: vi vill leva och vill ha livshjälp, säger Gunnel Larsson, som i en dykolycka den 17 juni 1973 bröt nacken och blev helt förlamad från nacken och nedåt."

Forfulgte Kristne: Jødene står med oss, men hvor er Kirken?
- På norska: Israel Today - "I en lidenskapelig appell under pressekonferansen i Jerusalem på mandag, sa fader Andrew White, også kalt "Presten fra Bagdad," at Israel og jødene åpent står opp for de krigsherjede kristne i Midtøsten, mens mye av den globale kirke forblir påfallende taus.
Uttalelsen ble gitt til journalister på Løvhyttefesten feiring som arrangeres av den Internasjonale Kristne Ambassade i Jerusalem (ICEJ) disse dager. White pekte på den andre deltakeren i panelet Ron Lauder, president i World Jewish Congress, og sa forundret - Her ser vi jøder som står med oss​​, men hvor er Kirken?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar