Dagens Nyheter

16 okt. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 16 oktober

Jesu attityd – nej till synd, ja till människan
- Jonas Nordén i Efter Kristus - "Många gånger hör man resonemanget om att vi som kristna inte kan vara emot t.ex. homosexualitet, för det är inte kärleksfullt gentemot människor med sådan läggning. Men jag menar att det måste vara möjligt att stå för en åsikt, ha en princip, och ändå möta människor som bryter mot den principen med kärlek. Jag menar att det är precis den attityden som Jesus hade i sitt möte med människor, när han vandrade här på jorden. Han var alltid för människor, men mot synden."

"Ni tänker fel"
- Nils-Erik Karlsson på Marie Willermarks blogg - "Jesu svar är rakt och tydligt – och avslöjande. Han säger omgående att de totalt missuppfattat vad saken gällde, och som alltid kommer han med ett klargörande och överraskande svar: Ni tänker fel, därför att ni varken kan skriften eller vet något om Guds makt (Matt 22:29).
Först säger Jesus: ”Ni kan inte skriften.” Det är det som är anledningen till att ni tänker fel. Så är det ännu idag. Många av våra misstag och felaktiga beslut beror på att vi inte är insatta i eller förstår Skriften. Ju mer insatta vi är i Skriften, ju större chans har vi att komma rätt. Vi behöver en ledstjärna som ger ljus, vilket vi kan läsa om i Ps 119:105 där det står: Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig. Lyktan – Ordet – gör att vi kommer rätt."

Gud är inte död
- Per Larsson i Sändaren - "Många är de som har spått religionens död inte bara i vårt land, utan i hela världen, men i dag kan man konstatera att religionen är mer aktuell i vårt samhälle än på mycket länge. Delvis kan det bero på att så många kulturpersonligheter har vågat komma ut ur garderopen för att bekänna sin tro.
Jag läste just en intervju med kriminalförfattaren Håkan Nesser, som tidigare varit en bekännande ateist, men säger han nu att tron på Gud har växt fram under en längre tid och han säger så här till Ann Thörnblad i Dagen: ”Det var en förnimmelse som gick rakt in i hjärtat.”

Jøder og kristne i historisk appel mod kristenforfølgelser
- Kristeligt Dagblad - "Religiøse organisationer sender fælles brev til verdens ledere om at beskytte kristne i Mellemøsten
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og 119 andre statsledere og ledere af store ikke-statslige organisationer kan i den nærmeste fremtid se frem til at modtage et brev med følgende besked:
”Vi opfordrer dig til at tale kraftigt imod forfølgelse og udvisning af kristne fra Mellemøsten.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar