Dagens Nyheter

7 mars 2015

Nyhetsflödet lördag den 7 mars

Mer av biblisk jämvikt skulle göra världen bättre
- Claphaminstitutets hemsida - "Politiker och andra beslutsfattare borde ta till sig den bibliska principen som presenteras av Paulus i Andra Korinthierbrevets åttonde kapitel där det står: Han med mycket fick inte för mycket, han med lite fick inte för lite. Denna princip harmonierar med det faktum att extrem ojämlikhet leder till korruption, förhindrar ekonomisk tillväxt och underminerar den grund som samhället vilar på, för att citera Oxfam.
Den ohejdade ökningen av rikedomen är även ett hot mot klimatet. Professorn i miljöekonomi, Thomas Sterner, uttryckte sig så här vid ett seminarium förra året: Om vi nöjer oss med att bli 5.5 gånger rikare först i juli 2102 istället för i januari 2100, då finns en chans att jordens medeltemperatur bara höjs med 2 grader istället för annars 4 grader. Sterner refererar till IPCC:s tredje delrapport, som han är en av huvudförfattarna till."

Anti-israeler vinner mark
- Lukas Berggren i Världen idag - ""Jerusalem, Israels hjärta." Dessa tre ord är vad som krävs för att få vårt lands anti-israeliska lobbyister att gå i taket. Alldeles för laddade ord i den svenska åsiktskorridoren minsann. Orden uttalades av tv-kocken Tina Nordström i TV4:s matlagningsprogram "Tina på besök", i samband med att hon besökte just Israel. Som Världen idag har rapporterat om ledde dessa tre ord till att anhängare av Palestinagrupperna hörde av sig till TV4 och fick dem att plocka bort programmet ifråga från sin hemsida.
Palestinagrupperna verkar ha som främsta mål i livet att göra tillvaron bedrövlig för människor som bor i Israel. För tillfället arrangerar de något som de kallar för "Israeli apartheid week", där de framställer Mellanösterns enda demokrati som en apartheidstat. Genom denna vecka vill de öka kunskapen om den så kallade "BDS-rörelsen". De vill få fler människor att bojkotta Israel, färre företag att investera i Israel och fler politiker att införa sanktioner mot Israel."

Några i Sverige tabubelagda diskussionsämnen
- och annat som får känslorna att brusa...
- Gluefox.com, Krister Renard - "Har du någon gång varit på en fest där alla varit glada och haft det jättetrevligt medan du själv bara känt dig ensam och deppad? Visst hade det väl varit skönt att förstöra festen även för de andra?! Jag menar, varför skall de ha roligt när du inte har roligt. Nedan finns några diskussionsämnen som garanterat kommer att förvandla de glada festdeltagarna till rasande vilddjur som försöker slita varandra i stycken. Den festen kommer man att tala om i månader efteråt. Tro mig, jag har testat det!
Det finns ämnen man helt enkelt inte får diskutera i Sverige. Dvs, man får gärna prata om dem, under förutsättning att alla närvarande tycker precis likadant (dvs tycker som Sveriges Radio och Television och majoriteten av journalistkåren i Sverige). Men, ve den som har en avvikande åsikt! Det intressanta är att man nästan aldrig bemöter de avvikande åsikterna, utan bara talar om hur dumma, obegåvade och illvilliga de är som inte ylar med vargarna."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar