Dagens Nyheter

15 mars 2015

Nyhetsflödet måndag den 16 mars

Ebba Busch Thor
- Expressen - Stor intervju med den tillträdande partiledaren för Kristdemokraterna. Intervjun tar upp frågor om Livets Ord, Aborter, Prideparaden, Sverigedemokraterna och mycket mer.
"Kristdemokraternas nästa partiledare beskriver sig själv:
– En väldigt driven, engagerad och stolt Uppsalabo. Gift med Niklas, företagare och fotbollsspelare. Jag är matte till boxerhunden Bella och ser fram emot att bli förälder i maj. Dotter till en västgöte och en norrbagge, jag har dubbelt medborgarskap. Bor numera ute på landet och odlar potatis på somrarna, och går på tur i bästa norska anda på vintrarna.
Maken Niklas Thor, som spelar för IK Sirius FK i Superettan, ska vara pappaledig. Länge."

Skilj mellan kritik och hat
- Hemmets Vän - "I Europa finns numera militanta islamistiska rörelser, som kämpar för upprättandet av islamistiska stater inte bara i arabiska länder utan också i vårt eget land. Mot det måste vi både klara av att ta ställning och ha en rätt att säga nej utan att för den skull förlora oss i ett hat mot muslimer i allmänhet eller anklagas för islamofobi. Vi måste klara av att hålla oss mitt på vägen."

Dödligt attentat mot kyrkor i Pakistan
- Dagen - "Minst tio personer ska ha dödats och många har skadats, vid attentat riktat mot två kyrkor i staden Lahore.
Ännu ett blodigt attentat har riktats mot Pakistans kristna minoritet. Enligt vittnen så ska det röra sig om självmordsbombare, även om polisen inte kan bekräfta detta, rapporterar BBC.
Explosionerna ska ha inträffat vid två kyrkor, i samband med söndagsgudstjänsten. Dödstalet har hittills skrivits till tio personer, och många ska även vara skadade. Antalet döda har dock skrivits upp, allteftersom. De första rapporterna handlade om två döda."

En annan värld
- Marcus Birros Blogg - "Författaren CS Lewis skriver: ´Om jag i mig själv finner önskningar som inget i den här världen kan tillfredsställa, då är den enda logiska förklaringen att jag blivit skapad för en annan värld´.
Tron på Gud som logisk. Älskar det. Jag känner något liknande.
Det närmaste vi kommer total tillfredställelse är kärlek. När den rister tag i oss, får våra stjälkar att ännu en gång resa sig och stå stolta i den kalla vårvinden, när någon plötsligt bara är där med sin blick och sina händer och påminner oss om vilka vi är, vilka vi har kapacitet att vara."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar