Dagens Nyheter

13 mars 2015

Nyhetsflödet fredag den 13 mars

Jubileum för Frälsningsarméns tv-sändning
- Jönköpingsposten - "Onsdagen den 4 mars var det exakt 30 år sedan på dagen som Frälsningsarmén i Jönköping sände sin första sändning på lokal-tv.
- Det har hänt lite sedan dess, säger programledaren Bengt Hultqvist.
Sedan den där historiska premiärdagen för 30 år sedan har Frälsningsarmén visat minst 2 200 sändningar som har producerats tack vare runt 15 000 ideella arbetstimmar. Plus all övrig tid.
Tankarna om egenproducerade program började året innan.
– När det första kabel-tv-nätet lades ut i Jönköping 1984 frågade vi om de kunde dra en kabel till vår närradiostudio. Där började tv-satsningen, säger Henric Grännö som fanns med från starten i produktionen."

”Vi ska stå upp för kristna värderingar”
- Världen idag - "Bara en av de fyra kandidater som gav sig till känna och ville bli Göran Hägglunds efterträdare är kvar. Allt talar för att Kristdemokraternas nästa partiledare heter Ebba Busch Thor. Och hon tror att det som ska öka stödet för KD är större fokus på partiets ideologi.
Efter att Jakob Forssmed dragit tillbaka sin kandidatur återstår nu bara Ebba Busch Thor i valet till ny partiledare för Krist­demokraterna. Under torsdagen gick tiden ut för distrikten att inkomma med sina nomineringar och det står klart att Busch Thor fått ett överlägset stöd. På torsdagseftermiddagen hade hon nominerats av 18 distrikt samt Senior-, Ungdoms- och Student­förbundet. Forssmed har fått stöd av tre distrikt när fortfarande några ännu inte gett besked.
Själv vill hon dock inte ta ut någon seger i förskott.
– Ingenting är klart förrän valberedningen fullföljt sitt arbete och presenterat en partistyrelse och klubban fallit den 25 april, säger hon, men uttrycker glädje över stödet hon fått.
– Jag är djupt tacksam och glad över det stora och breda förtroende som visats mig under den här perioden, det känns ärofyllt."

"IS - ett stort hot mot påven"
- Dagen - "När han fick frågan om han oroar sig över sin egen säkerhet svarade påven att han ber över det. Samtidigt önskar han bara en sak av Gud.
– Jag sa till Herren, "Ta hand om mig. Men om det är din vilja att jag dör eller att de gör något mot mig, ber jag bara om en tjänst: Att det inte gör ont för jag är en stor mes när det gäller fysisk smärta", säger påve Franciskus enligt Catholic News Service i en intervju.
Enligt Huffington post har säkerhetschefen i Vatikanen erkänt i ett italienskt magasin att påven står under hot, men att det inte finns direkta misstankar om någon planerad attack. Trots situationen har påven Franciskus inga planer på att ändra hur han interagerar med allmänheten. Tidigare har påven vägrat använda en skottsäker påvemobil när han är ute och åker, eftersom det separerar honom från folket."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar