Dagens Nyheter

18 mars 2015

Nyhetsflödet onsdag den 18 mars

Konfirmander fick certifikat för att ha sex
- Dagen - "Under ett konfirmandläger i helgen fick 14-åringarna ta emot ett märke och ett certifikat på att de var ”kvalificerade att ligga”.– Jag reagerade väldigt starkt när jag fick höra om det, säger den ansvarige kyrkoherden.
Det var i samband med en sexualundervisning på Rödebys konfirmandläger som en kursledare, tidigare informatör för RFSU, delade ut märkena med texten "Knullborgarmärket”. Den ansvarige kyrkoherden, Mats-Ola Nylén, var med på lägret, men fick inte sitta med vid seminariet.
– Kursledaren tyckte inte det var lämpligt att jag var med. Han menade att det kunde vara hämmande för konfirmanderna om en präst deltog. Jag kände förtroende för honom eftersom han bar RFSU:s tröja och hade varit med på tidigare läger."

”Ett annat Ryssland”
- Johan Lundell i Världen idag - "Det är snart 28 år sådan Michail Gorbatjov till omvärldens jubel genomförde stora reformer för att föra Ryssland mot Europa och väst. Under slagorden "glasnost" (öppenhet) och "perestrojka (nydaning) ökades yttrandefriheten och marknadsekonomi infördes. Som erkännande för insatserna var väl Nobels fredspris 1990 det finaste.
Tyvärr är det nu väldigt länge sedan och den riktning som sedan stakats ut av hans efterträdare, Boris Jeltsin och Vladimir Putin, har i många stycken gått åt fel håll.
Ett passivt västeuropa har kunnat se Ryssland agera alltmer aggressivt och nu står vi inför en situation där Ryssland invaderat ett europeiskt land. I en Reuters-artikel som kom härom­veckan står det att amerikansk militär nu uppskattar att Ryssland har 29 000 soldater på Krim och hela 12 000 soldater i östra Ukraina."

Tack och farväl
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan -Stanley Sjöberg säger tack och farväl och stänger sin hemsida Webblyrkan i månadsskiftet. Stanley som har passerat 80 år gör det inte för att vila utan för att kasta sig in i nya projekt. Nu kommer det att handla mer om internationella projekt, evangelisation bland muslimer och mycket mer.
/PB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar