Dagens Nyheter

22 mars 2015

Nyhetsflödet måndag den 23 mars

”Av årets 365 dagar firas mångfalden endast en”
- SvD Opinion - "Det svenska samhället ser ut att allt mer gå i Danmarks fotspår där inga barn med Downs Syndrom kommer att födas år 2030, enligt rådande kalkyler.
I Sverige höjs redan starka röster för att alla gravida kvinnor i samtliga landsting rutinmässigt ska erbjudas avancerad fosterdiagnostik – inte bara de äldre kvinnorna, eller de som särskilt efterfrågar det.
Motivet till detta sägs vara rättvisa, samtidigt som den senaste statistiken från Socialstyrelsen visar att den utökade fosterdiagnostiken lett till att allt fler barn med en extra kromosom eller andra avvikelser aborteras. Till vems fördel är den så kallade rättvisan?
Vårt svenska samhälle verkar inte vara skapat för mångfald, trots alla vackra ord. Vi har en struktur där det normala, det vackra och produktiva är eftersträvansvärt för alla de flesta."

Jesus som fredagsmys
- Göran Skytte i Dagen - "Gud vann inte kampen genom att skratta och le mot kameran. Han vann kampen genom att på allvar utmana det onda.
Jag är med andra ord dödstrött på att ständigt möta glada leende och skrattande människor i kristna tidningar. Det är en falsk bild av hur det kristna livet är. Det kristna livet är ju inte alltid en gemytlig kaffe-med-kakor-träff-efter-gudstjänsten. Kristet liv är ofta strid och kamp. Sällan belåten mysighet.
Det kristna livet dör om det alltid måste vara en ständigt leende samvaro. Det kristna livet kan vara något som också gör ont inom oss. Jesus hänger där på korset. Det är det viktiga. Det är han – på korset – som kan förvandla våra liv. Inte Jesus som fredagsmys."

Evigheten med eller utan Gud (del 6)
- Bength Gustafsons blogg - "Här skriver jag om de två ”milstolpar” som jag tror är några av de mest avgörande fram till dess att tiden och historien avslutas och evigheten tar vid. Det handlar om Jesu återkomst till jorden och om det 1000-åriga fridsrike som Jesus ska upprätta här på jorden. 1000-årsriket, som kommer att vara som ett enda stort preludium inför evighetens optimala musikstycke, vars kompositör är Abrahams, Isaks och Jakobs Gud, och som även är vår Gud, för tid och evighet."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar