Dagens Nyheter

10 mars 2015

Nyhetsflödet onsdag den 11 mars

Det ohållbara dubbelspelet
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "När PLO:s styrelseordförande Mahmoud Abbas den 31 december 2014 skrev under Romfördraget och därmed inledde anslutningsprocessen till den Internationella brottmålsdomstolen i Haag ICC, gick den redan dåliga relationen mellan den Palestinska myndigheten och Israel in i ett nytt skede. Anslutningen till ICC står i tydlig strid med Osloavtalet, i vilket parterna i avvaktan på ett slutgiltigt avtal kom överens om att inte ta några steg som ändrar på de omstridda territoriernas status (Oslo II, artikel 31 (7))."

Frälsningsarmén får fortsätta sjunga för de äldre
- Dagen - "Politikerna har sagt sitt. Frälsningsarméns sångstunder ska fortsätta i Eskilstuna.
Politikerna i vård -och omsorgsnämnden är eniga: Eskilstunas äldre får fortsätta sjunga "O store Gud" på kommunens öppna mötesplatser.
– Alla som var med på dagens möte var helt överrens om det, säger Mikael Edlund, socialdemokratisk ordförande för vård -och omsorgsnämnden i Eskilstuna kommun.
Som Dagen skrivit togs nyligen ett beslut om att Frälsningsarmén inte längre fick hålla sina sångstunder som de gjort i 30 års tid. Det handlar alltså inte om äldreboenden utan om kommunens öppna mötesplatser för äldre."
Läs också i Världen idag
Läs också i Eskilstunakuriren


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar