Dagens Nyheter

26 juni 2015

Nyhetsflödet fredag den 26 juni

Klaga eller vara tacksam – du väljer
- Alf B Svensson i Dagen - "Först när vi legat sömnlösa flera nätter är vi tacksamma för att vi äntligen kunnat sova några timmar.
Lyckliga människor har inte bättre ekonomi, snyggare fru, större hus eller en mer framgångsrik karriär än alla andra. Men de är tacksamma för det de har och det liv som blev deras. När andra tar allt för givet.
Bibeln uppmanar oss att alltid vara tacksamma. Vi kan inte vara tacksamma för allt som händer, men under allt som händer kan vi hitta något att vara tacksamma för. För en kort tid sedan dog en av våra vänner i den fruktade sjukdomen ALS. Trots att han blev allt sämre, varken kunde prata eller äta och visste att han snart skulle dö, var han tacksam för att han haft ett rikt liv och hade så fina barn och barnbarn."

Yttrandefrihet för vissa
- Ruben Agnarsson i Inblick - "En dokumentär om den norske prästen Börre Knudsen sändes nyligen på Sveriges Television. Programmet sändes ursprungligen i norska NRK endast några månader före det att Börre Knudsen själv avled för knappt ett år sedan.
Dokumentärfilmen, som gjorde succé på norska biografer, tecknar ett varmt porträtt av den norske prästen, som blev ytterst kontroversiell i sitt hemland på grund av de okonventionella metoder han använde för att väcka opinion mot den norska abortlagen.
Knudsens dotter berättar i dokumentären öppenhjärtigt om hur det var att växa upp i en familj som präglats av faderns strider, men sätter även fingret på den ömma punkten: bristen på respekt för yttrandefriheten som exponerades när det omgivande samhället skulle hantera Börre Knudsen."


Bekymringsfull økning i antisemittisme - Norge idag - Les HER.


As the Salvation Army turns 150, what role does it have to play in secular society? Part 1 of 4 - By Martin Fletcher - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar