Dagens Nyheter

21 juni 2015

Nyhetsflödet söndagen den 21 juni

Michael Oren talar ut
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "En ännu opublicerad bok av Michael Oren, Israels USA-ambassadör mellan 2009-13, har de senaste dagarna skapat stora rubriker både på hemmaplan och i Amerika. Ally: my journey across the American-Israeli divide når bokhyllorna först nästa vecka, men utdrag ur boken som gjorts tillgängliga för utvalda journalister ger löfte om skoningslös kritik mot USA:s president Barack Obama och dennes hantering av relationerna till Israel. Ytterligare försmak på kritiken gav Michael Oren själv under tisdagen i form av en debattartikel i Wall Street Journal med rubriken How Obama abandoned Israel.
Den absoluta merparten av skulden för de historiskt dåliga relationerna mellan de båda länderna lägger alltså Michael Oren på Barack Obama."

Angående Bibeln myt eller sanning – om Danielsboken
- Stefan Swärds blogg - "Det handlar om Danielbokens trovärdighet och datering. Jag anknyter då också till Greger Anderssons kapitel i boken ”Profeterna”, skriven av GT-exegeterna vid våra frikyrkliga teologiska utbildningar, nämligen THS, Johannelund och Örebro missionsskola. Jag antar att Greger Anderssons framställning är det som våra pastorsstuderande får sig till livs när de utbildar sig till pastorer.
Seth Erlandsson försvarar den traditionella tolkningen av Daniel. Boken skrevs av Daniel, berättelserna i boken har faktiskt hänt, Daniel var i lejongropen och blev faktiskt räddad, de tre männen var i den brinnande ugnen och blev övernaturligt räddade av Gud. Det är inte falsarier vi lär ut i söndagsskolan, utan det är Guds övernaturliga ingripande i mänsklighetens historia som skildras. Man tror också att profeten Daniel fick övernaturliga uppenbarelser om världshistoriens utveckling, både om yttersta tiden, men också det som gällde århundradena efter det att Daniel levde. Boken är ett fantastiskt exempel på hur en profet ganska detaljerat kan se in i framtiden.
Men så tror inte teologerna och den akademiska bibelvetenskapen."


Barnen kläms från höger och vänster

- Lukas Berggren i Världen idag - "Moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra meddelade i sitt sommartal att hon ville göra förskolan gratis från två, i stället för tre års ålder. Syftet är uppenbart; att föräldrar ska ge sig ut i arbetslivet tidigare. När vänstern använder familjepolitiken för sin kamp mot könsmaktsordningen, använder högern familjepolitiken för att upprätthålla arbetslinjen. Men de politiska förslagen blir ungefär desamma. De syftar alla till att föräldrar, och inte minst kvinnor, tidigt ska ut på arbetsmarknaden och att barnen ska vara i förskolan.
Mellan vänsterns kvoteringsiver och högerns arbetslinje kläms de minsta barnen. De får betala priset, med tidig förskoledebut, långa förskoledagar och mindre tid med sina föräldrar. Hela 47,9 procent av alla ettåringar och 87,4 procent av tvååringarna är inskrivna i förskolan. Statistik från Försäkringskassan visar dessutom att pappor tog ut färre föräldradagar efter att en pappamånad infördes. Och efter införandet av en andra pappamånad hade hälften av papporna inte använt sig av sina låsta 60 dagar när barnet fyllde fyra år. Så metoden är inte bara moraliskt tveksam, utan dessutom ineffektiv. Den verkar leda till mindre pappatid för barnen, om nu pappatid ändå är förenlig med grundtanken för kvoteringsivrarna.
Ett ljus i mörkret är att den politiska viljan strider mot folkviljan. Undersökning på undersökning visar att svenska folket vill att föräldrar själva ska få välja hur de vill dela på föräldradagarna. Familjer vill inte bli detaljstyrda av politikers ideologiska preferenser. Föräldrar verkar – tro det eller ej – mena att grundtanken med föräldraförsäkringen är tid med barnen. Det är hög tid att politiker också inser det."


THE FRUIT OF THE SPIRIT. Galatians 5: 22-26 - Part 3 - By Howard Webber - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar