Dagens Nyheter

27 juni 2015

Nyhetsflödet lördag den 27 juni

Fire of God konferensen
- Hemmets Vän - "Det hör nog till de djärvare initiativen bland kristna aktiviteter i Sverige den senaste tiden. Fyra unga män som på märkliga vägar gått från mörker till ljus, från hopplöshet till livsförvandling och nu under tre dagar hyrde Globen i Stockholm med sina 13 000 sittplatser. Fire of God, Guds Eld, var temat på konferensen torsdag till lördag förra veckan. På tunnelbanan satt reklamskyltar och de kända TVjournalisterna Filip och Fredrik hade inbjudit Patrik och Charles Haddad, två av initiativtagarna, att berätta om satsningen. Publikmässigt var merparten av stolarna i Globen tomma, men de som kom för att lyssna fick höra om Guds märkliga vägar till människors hjärtan." 

Foster som får aborteras eller barn som ska räddas?
- Dagen - "Det rör sig om dagar. På ena sidan gränsen räknas livet i magen som ett foster som kan aborteras, på den andra som en person som sjukvården kan lägga enorma resurser på att rädda.De sena aborterna väcker känslor, speciellt när det kommer vittnesbörd om aborterade barn som rör sig och försöker andas. Nu flaggar en av de ansvariga för att gränsen för sena aborter kan komma att sänkas.
Barn som fäktar med armarna, som försöker att dra in luft medan de ligger invirade i en filt i en metallskål. Små liv som kämpar i en kvart eller mer, innan de stillnar och dör."

 RFSU besvikna när projekt slopas av Malmö stad
- Världen idag - "I tio år har bland andra lobbyorganisationen RFSU i Malmö fått statligt stöd för att utbilda kommunens skolor i sexualundervisning. Men Malmö stad vill inte stå för kostnaderna och projektet ska nu läggas ner. Man ska inte från centralt håll "bestämma hur skolorna ska jobba med de här frågorna", menar kommunalrådet Anders Rubin (S).
Det handlar om projektet Så Sant, som går ut på att stötta och vidareutbilda kommunens skolor inom sex- och samlevnadsundervisningen, skriver Sydsvenska dagbladet.
Men när de statliga bidragen sinar vill staden nu avveckla projektet, något RFSU är irriterade över.
– Jag är arg och besviken. Inte för att det är just jag som förlorar jobbet, utan för att det här projektet fyller en så viktig funktion, säger Sara Alfredsson, ordförande i RFSU Malmö, till Sydsvenskan."

Hakol beseder
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "Sedan FN:s människorättsråd UNHRC bildades 2006 har organisationen ägnat en mycket stor del av sin tid och energi åt ett enda land: Israel. Bara under UNHRC:s första år hann man fördöma Israel i inte mindre än 11 resolutioner, medan kritik mot övriga länder som mest resulterade i att rådet uttryckte sin ”djupa oro”. Den djupa oron riktades mot situationen i Sudan, där det pågick ett hämningslöst folkmord i Darfur. När det kom till Israel ansåg man emellertid att djup oro inte var tillräckligt, och så har det sedan fortsatt. Inget annat land i världen har till dags dato fördömts fler gånger än Israel. Faktum är att Israel har fördömts fler gånger än alla andra länder i världen tillsammans."

Mitt ”hellige sted” - Fra Jostein Nielsens blogg - Les mer HER

 "De er mer israelvennlige enn Jesus" - Dagen.no - Les mer HER

Christianity Sees Explosive Growth In China - Eric Metaxas in Prophesy News Watch - Read HERE.

Hymns Vs Choruses - Christian Jokes - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar