Dagens Nyheter

17 juni 2015

Nyhetsflödet onsdag den 17 juni

Amerikansk pingströrelse växer rekordartat
- Världen idag - "Den amerikanska pingströrelsen Assemblies of God (AG) växer för 25 året i rad. Rörelsen hade vid utgången av 2014 inte mindre än 3 146 741 anhängare. Det rapporterar nyhetsbyrån Christiannewswire.com
AG:s tillväxt startade 1989 då man hade lite drygt 2,1 miljoner anhängare. Det innebär att man de senaste 25 åren har växt med 47 procent.
Jämfört med den amerikanska folkbokföringsmyndighetens statistik så växte landets befolkning med runt 29 procent under samma period.
– Tillväxten är bara tack vare Guds välsignelse och hans verk genom den helige Ande, säger rörelsens ledare George O Wood."

Men det där allra djupaste tomrummet finns det bara en som kan fylla
- Åsa Hofverberg i Sändaren - "Jag tror absolut att jakten på bekräftelse kan bli ett hål som blir djupare och djupare när vi söker på fel ställe. Vi vill ha den snabbt och vi vill ha en  aldrig sinande ström. Men bekräftelse kan också vara något vackert vi ger varandra. Och vi behöver absolut inte skämmas för att vi behöver den. Det är djupt mänskligt att behöva och vilja bli sedd. Det ligger inget pinsamt eller desperat alls i det.
I mitt liv har det blivit så att hur mycket jag än uppskattar ”likes” både live och i sociala medier är det bara Gud som kan bekräfta mig fullt ut. Jag har ett tomrum inom mig som inte ens relationer eller framgångar kan fylla. Ett tomrum som jag blir varse först när allt stannar av, eller när jag vaknar mitt i natten med stresstryck över bröstet."

Extrem predikant på Folkets Hus och Stockholmsmoskén
- Gudmonson - "Kommande vecka gästas Stockholm av den radikale predikanten Kamal El-Mekki, som ska framträda både i Folkets Hus och i Stockholms moské.
El-Mekki förespråkar införandet av saudiska strafflagar – som stympning och halshuggning – i Väst. Han förordar dödsstraff för den som lämnar islam. El-Mekki försvarar också slaveri i vår tid. Han menar även att julfirande – och andra ickemuslimska högtider – är ”ondska”.
El Mekkis minst sagt stötande uttalanden finns väl dokumenterade HÄR.
Folkets hus i Rinkeby är den 17 juni värd för arrangemanget ”Är du redo för Ramadan 2015?” där extremistpredikanten Kamal El-Mekki är dragplåster.
Arrangör när El-Mekki talar i Rinkeby är Muslim Aid Sweden, lokal gren av en kontroversiell insamlingsstiftelse. Konferencier är Bilal Borchali, en av Sveriges mer populära radikala predikanter bland unga.
Att Folkets hus lånar ut sina lokaler till detta är förvånande."
(Kommentar: Folkets Hus i Rinkeby har beslutat stoppa El-Mekis framförande i Rinkeby Folkets Hus. Läs i DN HÄR)

In English
- Bringing Christ into your crisis! - David Wilkerson (Jan 1996).
Read Here.
- Seven Trends To Watch In The Middle East - Seth J. Frantzman in Ptophesy News Watch - Read HERE.
- Simple Living for Simple Days. Daily devotion. Read HERE.
 
På norsk
- Den relevante menighet - Jan Inge Jenssen og Sten Sørensen i Dagen - Les HER
- Små tanker for merkverdige dager. Dagens Andakt på norsk. Les HER.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar