Dagens Nyheter

18 juni 2015

Nyhetsflödet torsdag den 18 juni

Logiska kullerbyttor inom hbtq-rörelsen
- Olof Edsinger i Opinionsbloggen - "Just hbtq-frågorna tycks dock ha blivit en tummelplats för logiska kullerbyttor. Dagen innan den aktuella pridefestivalen kunde man till exempel läsa i GöteborgsPosten att Hagahusets förskola arrangerade sin egen parad, där barnen från alla de sex klasserna viftade med regnbågsflaggor och skanderade: ”Vem får man älska? Vem man vill!”
Och det är klart: om man med detta menar att man kan älska vem som helst är det ju ett ganska okontroversiellt påstående. Om man däremot anlägger ett moraliskt perspektiv på frågan är barnens slagord rent nonsens. Även arrangörerna borde exempelvis hålla med mig om att det inte är OK att leva ut denna kärlek om den skulle råka rikta sig mot grannens fru, mot mitt syskon eller mot mina egna barn. Så som slagorden nu var formulerade måste vi alltså konstatera att barnen skanderade en lögn.
Och kullerbyttorna tar inte slut där. Förskolechefen låter nämligen meddela följande: ”Vi säger inte kille eller tjej, vi har istället ett fokus på människan. Barn är förnuftiga. De tycker att det är självklart att alla är lika värda.”
Här säger jag bara: hoppsan! Ska detta alltså uppfattas som att vi inte heller är lika mycket värda om vi envisas med att betrakta varandra som killar och tjejer, män och kvinnor? Att alla skillnader mellan människor i praktiken gör oss olika mycket värda? Då förstår man ju varför det i dag råder en sådan hysteri kring detta med könet som en (negativ) social konstruktion. Om vi inte är lika anses vi helt enkelt inte kunna vara jämlika!
Nej, hörrni. Jag respekterar verkligen alla människors rätt att uttrycka sina åsikter, till exempel i form av en pridefestival. Men ovanstående exempel på intellektuell ohederlighet är inte värdigt ett så kallat upplyst samhälle. ”Jag tror att vi måste våga utmana barnen, så att de själva kommer att kunna ifrågasätta normer i framtiden”, säger förskolechefen. ”De är ju vår framtid.” Just därför är det väl dumt att indoktrinera dem i tankebanor som vare sig går att praktisera eller få ihop logiskt?"

Ett skakat folk i behov av hopp
- Carl-Henrik Jaktlund i Dagen - "Plötsligt sipprar de andliga perspektiven fram nästan överallt.
Den gångna svenska helgen var ack så mörk. Inte vädermässigt, solen och värmen slog säsongsrekord, men bortom det ytligt behagliga drog de iskalla vindarna in, en efter en. Först kom beskedet att 17-åriga Lisa Holm från Skövde hittats död efter många dagars intensivt letande. Därefter att en bil exploderat utanför Torslanda och dödat fyra personer – bland dem en fyraårig flicka. Sedan rapporterades att en tvååring pojke blivit påkörd av en glassbil i Årsunda, även det med dödlig utgång. Dessutom meddelades att Magnus Härenstam, en av Sveriges största underhållare i modern tid, avlidit i cancer.
Så mycket smärta och förtvivlan samlad på en och samma helg, främst fruktansvärd och bottenlös för de närmast anhöriga men även tung att bära för ett helt land och dess folk."

Frälsningsarmén finns kvar…
- Marie Willermarks blogg - "Lördagen den 13 juni bestod av många blandade nyheter. Prinsbröllop med gospeluttåg. En ung kvinna hittades död vid Kinnekulle. Flera tidningar tar upp en nyhet från TT att det mindre samfundet Svenska Frälsningsarmén lägger ner. Vi får många reaktioner där människor tror att det handlar om oss.
Samma dag har Frälsningsarmén i Sverige en högtid med att inviga två nya officerare som fullbordat sin utbildning. Nästa år väntar sex nya kadetter på att invigas och befullmäktigas i sin tjänst. Så vi lever i allra högsta grad. Men oron som kommer från allmänheten när de befarar att vi ska avveckla väcker också till eftertanke. Vi kan bara finnas så länge människor öppnar sina hjärtan för Guds kallelse att ta emot Jesus och ser soldatskapet som ett sätt att förverkliga sitt lärjungaskap."

In English
- It´s Thursday (27) - Howard Webber - Read HERE.
- Christianity Quickly Growing In The Muslim World - Eric Metaxas in Prophesy World Watch - Read HERE.

På norsk
- Frelsessoldat kongelig bryllupssanger - Johannes Ek Reindal i Dagen.no - Les og se videoen HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar