Dagens Nyheter

30 juni 2015

Nyhetsflödet tisdag den 30 juni

Människor är inte till salu, politiker
- Ruth Nordström i Världen idag - "Denna vecka pågår Almedalsveckan i Visby på Gotland. Under politikerveckan samlas politiker, intresseorganisationer, näringsliv och medier för att diskutera politik och angelägna samhällsfrågor. Personligen är jag engagerad i bland annat ett seminarium med rubriken: Vad är en människa värd? Om sexhandeln, surrogatmödraskap och samvetsfrihet. Med i Almedalen är Elise Lindqvist, "Ängeln på Malmskillnadsgatan", som kommer att berätta om sina erfarenheter och hur situationen ser ut för dem som säljer sex i Sverige i dag.
Sedan sexköpslagen infördes har crika 5 000 anmälningar om brott mot sexköpslagen rapporterats, men fängelsestraffen lyser med sin frånvaro. Människohandelsbrotten ökar, allt fler människor frihetsberövas och utnyttjas för tvångsarbete som prostitution, men få döms. Behöver sexköpslagen och lagen om människohandel skärpas? RFSU är kritiska till sexköpslagen och RFSL vill avskaffa lagen – vad får det för konsekvenser?"

Odramatiskt och sarkastiskt
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "Tidigt imorse bordade israeliska kommandosoldater det svenska fartyget Marianne av Göteborg på internationellt vatten ungefär 100 sjömil från Gaza. Det israeliska ingripandet skedde efter upprepade uppmaningar till fartygets besättning att ändra kurs, då det färdades i riktning mot Gaza, som är försatt i sjöblockad. Bordningen ska ha gått fredligt till och inga människor skadades. Övriga tre fartyg i den såkallade gazaflottiljen hade tidigare under natten ändrat kurs och uppges vara på väg tillbaka till sina ursprungshamnar. Marianne av Göteborg lotsas i skrivande stund till den israeliska hamnen i Ashdod, dit det beräknas ankomma under dagen. Besättningen och passagerarna, sammanlagt 29 personer, väntas då omgående föras till Ben Gurion-flygplatsen för utvisning ur landet. Innan dess kommer de dock få varsinn kopia av följande brev..."

Vem ska försvara yttrandefriheten?
- Martin Alexandersson i Efter Kristus - ”Jag delar inte din åsikt men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den” är ett citat som felaktigt tillskrivs Voltaire men som många utav oss ser som grunden i ett demokratiskt samhälle med yttrandefrihet. Artikel 19 i FNs mänskliga rättigheter formulerar det: ”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” Men vem är det som idag försvarar denna grundlagsstadgade rättighet?
Den Islamkristiska organisationen Pagida har under våren fått tillstånd till torgmöten där de skulle få propagera för sin sak enligt ovanstående artikel och varje gång har ett stort antal motdemonstranter också slutit upp. I min egen hemstad, Göteborg, kunde ingen höra vad de sa eftersom motdemonstranterna överröstade dem. ”Vi ska med våra röster försöka begränsa dem, för vi tycker inte att rasister ska få nå ut med sina åsikter i Sverige” säger en av ledarna till Göteborgs-Posten. Med andra ord hävdar hon att yttrandefriheten inte gäller alla/alla åsikter. Här borde då journalisten ställt kritiska följdfrågor men dessa uteblir och frågan blir istället: ”Finns det inte risk att ni ger Pegida mer uppmärksamhet?”. Med andra ord: dessa åsikter är så förskräckliga att det är därför ok att grundlagen inte gäller dem."

As the Salvation Army turns 150, what role does it have to play in secular society? Conclusion - Martin Fletcher in FSAOF blog - Read HERE.

Tent Distribution in Nepal; Boundless Trade Shop; London Bound - Salvatin Army Today - Film Clip 2:04. See HERE.

Frelsesarmeen jubilerer  - Lederartikkel i Dagen.no - Les HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar