Dagens Nyheter

16 juni 2015

Nyhetsflödet tisdag den 16 juni

Globenkonferens slut: "Gud ville ge Sverige hopp"
- Världen idag - "Fire of God, konferensen som fyra unga killar arrangerade i Globen mellan torsdag och lördag, samlade några hundra besökare. Men arrangörerna är inte besvikna.
– Vi känner att Gud ville ge Sverige hopp, säger Omid Seppänen, en av initiativtagarna.
På första raden på Globens parkett står fyra killar och sjunger lovsång. Bakom dem står några hundra personer. Killarna är Charles Haddad, 25, Patrik Haddad, 23, Francis Anene, 28, och Omid Seppänen, 23. De är ganska nervösa. Omid tänker: Gud, vart är det här på väg?
Den här torsdagskvällen börjar Fire of God – konferensen som de fyra vännerna har tagit initiativet till.
När lovsången, som leds av Johan och Peter Sundqvist med team, är slut ska de fyra killarna gå upp på scenen och berätta om hur deras vägar till Gud har sett ut.
– There is power in the name of Jesus to break every chain, to break every chain, ljuder lovsången."

En av tre blir ombedd att tona ner Gud
- Kyrkans Tidning - "En av tre präster i Svenska kyrkan har blivit ombedd att tona ner Gud och det kristna budskapet vid vigselgudstjänsten. Prästen har dock oftast fått det blivande brudparet att förstå innebörden med vigseln i kyrkan. Någon gång har prästen föreslagit borgerlig vigsel i stället.
Det här visar en enkät som Kyrkans Tidning har låtit göra och som 216 kyrkoherdar och komministrar runt om i Sverige svarat på. En tredjedel av dem som svarat är mellan 41 och 50 år, en tredjedel är mellan 51 och 50 år. 56 procent av de svarande är män. Varannan har en komministertjänst."

Förlorad oskuld
- Ruth Nordström i Världen idag - "Det australiensiska magasinet Women's Weekly publicerade nyligen en artikel med rubriken: Förlorad oskuld – Varför flickor har hårdsex vid tolv års ålder. I artikeln finns ett antal påståenden som visar hur tonårsflickor ser på sex:
– Att oralsex inte räknas som sex
– Att skicka nakenbilder via sms eller Facebook är det nya sättet att flirta
– Att det är vanligt att man flirtar online med människor man aldrig träffat
– Att killar i tolvårsåldern ser regelbundet på pornografi och jämför sin flickvän med porraktriserna och förväntar sig att de ska ha sex på samma sätt
– Att 2000-talets sexualundervisning sker på internet."


In English
- 5 Powerful Prayers
- From iBelieve. Read more HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar