Dagens Nyheter

10 juni 2015

Nyhetsflödet torsdag den 11 juni

Att vara en kristen som verkar för och längtar efter väckelse
- Stefan Swärds blogg - "Det finns många kristna runt om i Sverige som längtar efter en ny väckelse. Det definierar jag som att vi kristna grips av elden och passionen, och blir fria från religiös likgiltighet och trötthet. Att skaror av människor kommer till tro, och de som kommer till tro grips av elden. Väckelse präglas också av Guds påtagliga närvaro mitt i församlingen.
Att vara väckelsekristen innebär att man inte är nöjd med status quo. Man är otåligt och starkt förändringsbenägen. Man längtar efter något mer än det vi ser för närvarande i svensk kristenhet."

Samfundet Svenska Frälsningsarmén lägger ned
- Dagen - "Svenska Frälsningsarmén bildades i Sundsvall 7 mars 1905. Det skedde som en utbrytargrupp ur den internationella Frälsningsarmén. Utbrytarna ansåg att organisationen var för centralstyrd.
Nedläggningen sker vid nyår, skriver Sändaren. Svenska Frälsningsarmén har de senaste åren varit ett icke-territoriellt distrikt inom först Missionskyrkan och senare i Equmeniakyrkan. Medlemsskaran har varit sjunkande och är nu nere i tio kårer och cirka 200 soldater. Men under 1990-talet ökade antalet kårer för en tid till 25 och medlemsantalet till 2300."

Lavinfara!
- Berit Simonsson i Världen idag - "Laviner är livsfarliga. De förstör och dödar när de rullar fram.
Ibland orsakas laviner av att någon prövar att åka utanför de utstakade lederna. Då åker man "off-pist" och det kan sätta stora snömängder i rörelse.
Åh, så gärna man vill försöka att hindra lavinen där den störtar nedför branten och drar med sig många i död och fördärv. Men alla inser att det inte går att ställa sig i vägen för att hejda en lavin. Den som försöker det går själv under.
Det kan locka att åka offpist – och de som ägnar sig åt det anses ofta vara lite djärvare och lite mera banbrytande. En slags normbrytare.
Nu stundar Pridetider i Sverige. På plats efter plats ordnas Pridefestivaler. Vi är många som ser med sorg på detta och förskräcks över det lavinartade skeendet, det går fort.
Pride betyder högmod och stolthet, och dessa egenskaper finns inte med i uppräkningen av Andens frukter i Galaterbrevet 5.
Att ogilla Pridefenomenet och försöka att hejda det – genom goda argument eller fåfänga försök till saklig diskussion – är som att ställa sig i vägen för en framrusande lavin.
Kanske är det nu läge att stiga åt sidan och på avstånd betrakta den framrusande lavinen?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar