Dagens Nyheter

1 aug. 2015

Nyhetsflödet lördag den 1 augusti

Vad är en församling?
- Barnabasbloggen - "Jag brukar använda en väldigt enkel definition på vad en församling är.
En församling är en gemenskap av lärjungar som tillber och följer Kristus och delar sina liv med varandra i tjänst för världen.
Kärnan i definitionen är relationer i tre riktningar: uppåt till Gud (tillbedjan och efterföljelse), inåt till varandra (gemenskap), utåt till världen (mission). Det är dessa tre relationer som jag brukar kalla församlingens DNA. Ett annat sätt att säga det är att församlingen ska vara Kristuscentrerad, relationsorienterad och missionsengagerad. Det är tre viktiga karaktärsgrad i en levande församling."

Vilka förvaltar arvet från bönhusen i dag?
- Olof Edsinger i Världen idag - "Den allra största förlusten kan på så sätt inte handla om att byggnaderna nu står tomma, hur intressanta dessa än är ur ett kulturhistoriskt perspektiv. Den stora förlusten är den överlåtelse till Gud och hans verk som dessa bönhus är ett monument över."

Lydnadens facit
- Per Danielsson i Hemmetts Vän - "Den förre, fruktade gangsterledaren Nicky Cruz fick på en gata i New York möta orden att han var ofattbart älskad av Gud. Guds kärlek besegrade hans hat och våld. Hans livsförvandling sände chockvågor in i gangstervärlden. Det fanns ett annat liv att leva än hot, hat och död.
Pingstpredikanten David Wilkerson lämnade i slutet av 1950-talet den lilla trygga landsortsstaden i Pennsylvania USA, 50 mil från New York, därför att Gud kallade honom till ett helt annat liv och uppdrag.
Nicky Cruz, idag 75 år, är denna vecka en av talarna på Livets Ords Europakonferens i Uppsala. Hela hans liv har berättat för sargade, hatfyllda, övergivna människor att livet kan få ett annat innehåll.
I boken Korset & Stiletten utmanas jag i mina tankar. Vad kan hända när vi tar Guds kallelse till kanske ett riskfyllt men oerhört fruktbärande liv på allvar?"


Ild – et bilde på Den hellige ånd - Fra Jostein Nielsens blogg - Les HER.


Anti-Christian Hatred Sweeps The World - Michael Synder in Prophesy News Watch - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar